Karistada saanud City lubas UEFA otsuse edasi kaevata

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Manchester City.
Manchester City. Foto: PA Pictures/Scanpix

Euroopa jalgpalliliidu (UEFA) eilne otsus, määrata Manchester Cityle kaheaastane Meistrite liiga keeld, on Inglismaa valitseva meistri ajanud tagajalgadele. 

«Manchester City on UEFA uurimiskomitee otsuses pettunud, kuid mitte üllatunud. Meie klubi on alati rõhunud vajadust iseseisva uurimisorgani ja -protsessi järele, kes vaataks erapooletult otsa kogu nende valduses olevale tõendusmaterjalile,» kulges City meeskonna vastuavalduses. 

«2018. aasta detsembris kuulutas UEFA komisjoni esimees enneaegselt, et ta kavatseb Manchester Cityle sanktsioone määrata. Seda enne, kui igasugune uurimine oli üldse alanud. Sellele järgnenud pidevate lekketega UEFA protsessis, mida tema ise juhtis, ta lihtsalt kindlustas iseenda sõnu. Klubi on UEFA otsuse vaidlustanud ning kavatseb selle edasi kaevata Rahvusvahelisse Spordiarbitraaži (CAS).

Kõige lihtsamalt öeldes. See oli UEFA poolt algatatud uurimine, mis viidi läbi nende endi poolt ja kus kohtunikeks olid samuti nemad. Nüüd, kus säärane huve kahjustav protsess on omadega ühel pool, asub meie klubi otsima erapooletut kohtunikku, kes juhtunuga esimesel võimalusel tegelema hakkaks.» 

UEFA määras Cityle karistuse finantsilise ausa mängu (FFP) põhimõtete eiramise eest, lisaks heideti neile ette eksimusi litsentseerimise protsessis ja uurijatega koostöö mitte tegemises. 

Valitseva Inglismaa meistri väidetavad rikkumised jäävad perioodi 2012-2016. Esmakordselt karistati Cityt sama punkti rikkumise eest 2014. aastal, mil UEFA määras neile 49 miljoni naela suuruse trahvi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles