Valitseva maailmameistri selja taha jätnud Artti Aigro lendas taas punktikohale

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Artti Aigro stiilinäide.
Artti Aigro stiilinäide. Foto: KIMMO BRANDT / EPA

Eesti suusahüppaja Artti Aigro jõudis sel hooajal teist korda MK-sarjas punktikohale, kui oli Austrias Tauplitzi lennumäel 26. 

Kuna eile toimuma pidanud kvalifikatsioonivõistlus jäeti ära, selgitati 30 lõppvõistlusele pääsejat täna hommikul peetud esimeses hüppevoorus. 

Aigro kandus 235 meetri mäel (K-punkt 200 meetrit) 197 meetri kaugusele. Ühes tuule- ja stiilipunktidega andis see 171,2 punkti, mis andis 53 hüppaja seas 24. koha. 

Teises voorus kandus Aigro juba seitse meetrit kaugemale: 204-meetrine hüpe andis talle 185,8 punkti. Kahe hüppe kogusummas teenis ta 357 punkti millega platseerus 26. positsioonile. Eestlase selja taha jäid näiteks hiljuti Sapporo MK-etapil võidutsenud Yukiya Sato ja valitsev suure mäe maailmameister Markus Eisenbichler. 

Tauplitzi lennumäe võistluse võitis Piotr Zyla. Karjääri teise MK-etapi võitnud poolakas hüppas esimeses voorus 225,5 ning teises 219,5 meetrit, mis andsid talle lõpuks 418,5 punkti. Sloveen Timi Zajc jäi talle alla kõigest 0,3 punktiga. Kolmandaks hüppas ennast austerlane Stefan Kraft (414,6 punkti). 

Tauplitzi lennumäe esikümme.
Tauplitzi lennumäe esikümme. Foto: Kuvatõmmis.

Aigro avas punktiarve veebruari alguses toimunud Sapporo MK-etapil, kui oli 25. 11 teenitud punktiga hoiab ta MK-sarja üldarvestuses 53. positsiooni. Kokku on tänavu punkte teeninud 70 sportlast.  

Eesti suusahüppajate lennumäe rekord on 213 meetri, mis kuulub 2017. aastast Kaarel Nurmsalule. Aigro on Sloveenias Planicas maandunud treeninghüppel ka 228 meetri peale, kuid kuna see ei sündinud võistluse käigus, on tegemist mitteametliku rekordiga. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles