PM Rootsis. Video ⟩ Rootsi rallit valitseval Evansil on veel varugi

MAAA
, Postimees Grupi peaprodutsent
Copy

Toyota rallimees Elfyn Evans on äärmiselt heas hoos ja ta kindlustas teisel võistluspäeval veelgi oma edu. Uelslane läheb homme peetavale viimasele kiiruskatsele vastu kindla liidrina, edu Ott Tänaku ees küündib 17,2 sekundi peale. 

Evans alustas oma edu kasvatamist kohe esimestest kiiruskatsetest ja võitis neljast kiiruskatsest koguni kolm. Ralli kaheksast kuulub temale lausa viis. 

«Oli hea hommik. Tunne oli autos kogu aeg hea ja mugav, ei pidanud üleliia rapsima. Pidin kohati isegi natuke rahulikumalt võtma, sest mõne eelneva sõitja jäljed viinuksid mu rajalt välja,» tunnistas Evans, et tal on veel varugi.

Ainus natuke ärevam moment oli seitsmenda kiiruskatse lõpus, kus tema juhitava Toyota tagaots korraks kraavi läks. Evans pääses ehmatusega ning oli katsel ikkagi kiireim.

«Olen selles autos end kohe algusest peale väga enesekindlalt tundud,» sõnas tänavuseks hooajaks Toyotaga liitunud rallimees. «Rootsis oleme leidnud hea tasakaalu, peame samamoodi jätkama. Ott on teinud tubli ralli, aga kontrollime olukorda. Teame, et ta ei anna kunagi alla, nii et peame lõpuni pingutama.»

Korralikku rallit teeb ka Evansi tiimikaaslane, 19-aastane Rovanperä. Korraks Ogier´le kolmanda koha loovutanud, kuid selle tagasi võidelnud soomlane on väga nõudlik. 

«Päeva kaks esimest katset olid päris halvad. Rehvidest pudenes liiga palju piike, seetõttu kaotasime igal pool aega. Tegime väikesed muudatused, mis säästis rehve. Siis saime tempo tagasi. Kahju, et hommikul nii palju raisku läks,» arutles Rovanperä.

Monte Carlos MM-sarja debüüdi teinud noormees on Rootsis tõestanud, et ta kuulub tippude sekka. «Tean, et võin olla väga kiire, kui väldin vigu. Ma pole neis oludes sõitnud, iga kogemus tuleb kasuks. Samas tahan kogu aeg olla kiireim,» põrutas Rovanperä. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles