Johannes Thingnes Bø dopingupatuse võidust: see on pisut kummaline

Kris Ilves
, reporter
Copy
Johannes Thingnes Bø.
Johannes Thingnes Bø. Foto: MARCO BERTORELLO/AFP

Aleksandr Loginov avas Itaalias Anterselvas toimuvatel laskesuusatamise maailmameistrivõistlustel Venemaa medaliarve, kui triumfeeris meeste 10 km sprindidistantsil. Johannes Thingnes Bø sõnul on venelase võit kummaline.

«Loginov ei vääri pjedestaalil seismist,» lausus Tarjei Bø, kes sai sprindidistantsil Loginovi ning Prantsusmaa laskesuusatajate Quentin Fillon Maillet’ ja Martin Fourcade’i järel neljanda koha. «Arvestades tema tausta, mida kõik teame, ja tänavusel hooajal nähtud kehva sõidukiirust, on see pisut kummaline,» lisas Tarjei noorem vend Johannes Thingnes, kes sai viienda koha.

Loginov sai kaheaastase võistluskeelu 2014. aasta novembris, kui tema oragnismist leiti dopinguaine EPO jälgi. Ta naasis suusaradadele ning mullu Rootsis Östersundis toimunud MMil sai sprindis teise koha, aasta hiljem Anterselvas krooniti samal distantsil maailmameistriks. Lisaks on tal pronksmedalid teatesõitudest.

Loginov ei andnud Venemaa ja Norra meediale kommentaare, kuid seisis võistlusjärgsel pressikonverentsil silmitsi ajakirjanike küsimustega. «Ma arvan, et mind on tänavusel hooajal testitud 12-16 korda,» rääkis Loginov. Ta lisas: «Kolisime naisega suuremasse korterisse ja kõik, kes tahavad külla tulla ja minu rutiiniga tutvuda, on oodatud. See, mida teen, pole illegaalne.»

Tarjei Bø arvates on Loginovil piinlik olla edukas. «Seda reedab tema käitumine. Aga kui oled juba kunagi dopingut kasutanud, siis selline on tagajärg. Mul on neljanda kohaga raske leppida, kui maailmameistriks tuleb dopingupatune.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles