Ralli kindel liider Evans: viimane päev tõotab tulla väga keeruline

Karl-Joosep Küngas
Copy
Elfyn Evans.
Elfyn Evans. Foto: TT NEWS AGENCY/via REUTERS

Rootsi ralli kahte esimest päeva on kindlalt valitsenud Toyota rallipiloot Elfyn Evans, kes paisutas laupäeva lõpuks edu Ott Tänaku ees juba 17,2 sekundi peale. Ralli lõpuni jääb ainult üks kiiruskatse, kuid olud lähevad veelgi keerulisemaks.

Laupäevane võistluspäev oli Evansi täieliku kontrolli all ja vahe kasvas iga kiiruskatsega. Kui hommikul oli waleslase edu Tänaku ees 8,x sekundit, siis enne viimast päeva kindlustas ta seda veelgi. «Tunneme ennast autos väga hästi ja see annab enesekindlust pingutamiseks,» sõnas Evans. 

Ralli korraldajad otsustasid ralli viimast päeva ühe kiiruskatse jagu vähendada ehk esialgu planeeritud punktikatse kahest läbimisest jäi alles ainult hilisem. See otsus oli Evansi jaoks kummaline. «Ma ei mõista, miks hilisem valituks osutus, sest olud muutuvad iga ilmaennustust vaadates iga hetkega aina keerulisemaks,» selgitas ralliliider. 

Rallivõit Evansi arvates veel kindel pole, sest enne tuleks ikka kõik kiiruskatsed läbitud olema. «Hea, et suutsime edu kasvatada, kuid kõige raskem päev ootab meid veel ees. Homne tõotab tulla väga keeruline,» lõpetas Evans. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles