Elfyn Evans tõusis eksklusiivsesse klubisse

Postimees Sport
Copy
Elfyn Evans kihutamas Rootsi MM-ralli kolmandal kiiruskatsel, mille ta ülekaalukalt võitis.
Elfyn Evans kihutamas Rootsi MM-ralli kolmandal kiiruskatsel, mille ta ülekaalukalt võitis. Foto: JONATHAN NACKSTRAND/AFP/Scanpix

Rootsis karjääri teise MM-ralli võitnud Elfyn Evans juhtis Skandinaavias esimesest katsest viimaseni - see on 73. kord, kui MM-sarja ajalugu on säärast ülevõimu näinud.

Waleslane võitis avakatse 1,1 sekundiga Ott Tänaku ees ning tal õnnestus järgmisel katsel liidrikohast kinni hoida õige napilt, sest eestlane oli seal Evansist omakorda parem 0,9 sekundiga. Üheksast katsest võitis Toyota sõitja viis. 

Viimati juhtis sõitja MM-rallit esimesest viimase katseni 2018. aastal, mil sellega sai hakkama Sebastien Ogier. Kokku on MM-sarjas säärast ülevõimu näidanud nüüd 25 roolikeerajat.

Küll on Evans alles teine Suurbritanniast pärit pedaalitallaja, kes selle saavutuseni jõudnud. Šotlase Colin McRae kaukas on kolm säärast võitu, millest esimene tuli 1996. aastal Akropolises.

Vaid kahel MM-võistlusel on üks sõitja võitnud kõik kiiruskatsed: 1992. aastal Elevandiluurannikul Kenjiro Shinozuka ja 2005. aastal Korsikal Sebastien Loeb.

Rootsis edestas Evans 12,7 sekundiga Ott Tänakut. Kalle Rovanperä kaotas waleslasele 20,2 sekundit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles