Video ⟩ Jetispordi MM-etapil tegid liidrid vahetult enne finišijoont karmi avarii ja said disklahvi

Postimees Sport
Copy

Jetispordi hooaeg sai avalöögi Kuveidis, kus sõideti MM-sarja I etapp. Avaetapist oli osa võtmas üle kuuekümne sportlase ja esindatud oli 22 riiki. 

Esmakordselt Kuveidis korraldatava etapi tingimused olid paljudele sportlastele üllatuseks. Esimestel päevadel jäi temperatuur alla 10 kraadi ja öösiti langes isegi alla nelja. Veetemperatuur õnneks nii madalale ei langenud ja sõita sai.

Eesti sportlasi oli Kuveidi GPl osalemas kaks – möödunud hooaja SKI Ladies GP1 klassi Euroopa meister Jasmiin Üpraus ja SKI GP1 klassi möödunud hooaja Euroopa meistrivõistluste pronksmedali omanik Markus Lutsokert. Lutsokerdi võistlus katkes tänu tehnilistele probleemidele juba esimeses sõidus.

SKI Ladies GP1 klassis näitas Üpraus vabatreeningul teist aega, jäädes alla ainult möödunud hooaja maailmameistrile Emma-Nellie Ortendahlile Rootsist.

Kvalifikatsioonis tuli Üprausile neljas koht. Kõvasti oli tegemist, et leida ruumi «puhta ringi»  sõitmiseks ja mõni oma apsakas tuli ka sisse. «Jetiga on veel vaja tööd teha, et saaks korralikult seaded paika. Loodetavasti saame homseks juba palju tehtud ja kindlamalt sõitma» võttis Üpraus esimese võistluspäeva kokku.

Esimeses stardis sai Üpraus hea lähte ja esimesest pöördest väljus teisena. Esimestel ringidel survestas ta kõvasti rootslannast sõidu liidrit Jonna Borgströmi, aga siis tuli kukkumine ja liidriga tuli vahe sisse. Mõni ring ennem lõppu tuli teine kukkumine, mida kasutas enda jaoks ära Ortendahl tõustes teiseks. Esimesest sõidust Üprausile kolmas koht.

Teises sõidus ebaõnnestus Üprausi start, esimesel sirgel sattus ta teiste jettide lainesse ja tegi läbi korraliku kukkumise. Esimest ringi tuli alustada võistlejate rivi lõpust.

Siis hakkas juhtuma – Krista Uzare Lätist ja Sofie Borgström Rootsist võeti reeglite rikkumise eest sõidust musta lipuga maha. Üpraus oli tõusnud seitsmendaks aga siis läks draama edasi. Viimasele sirgele minnes ennem finišiliini käisid liidrite küljed kokku ja mõlemad tüdrukud kukkusid ning nende jetid lendasid üle finišijoone ilma sõitjateta. Mõlemale sõitjale loeti sõit katkestatuks ja sõiduvõit kuulus hoopis Jessica Chavannele Prantsusmaalt. Üpraus tõusis sõidu kokkuvõttes viiendaks. Kahe sõidu kokkuvõttes juhtisid võistlust prantslannad Jessica Chavanne ja Estelle Poret ning Üpraus oli kolmas. Viimases sõidus oli kõigil kolmel võimalik võidelda etapivõidu eest.

Viimases sõidust võttis Üpraus stardivõidu, kuid sõidu keskel tuli kukkumine ja uuesti minema saades oli positsioon kolmas. Üprausist mööda saanud Chavanne kindlustas omale sõiduvõiduga ühtlasi ka MM-sarja Kuveidi GP etapivõidu. Üpraus oli teine ja Estelle Poret kolmas.

Kuveidi GPl võidetud hõbedaga tõusis Üpraus esmakordselt juhtima naiste jetispordi maailma edetabelit, edestades möödunud hooaja maailmameistrit Emma-Nellie Ortendahli 70 puntkiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles