Blogi ⟩ Kontaveit näitas ülikindlat tennist ja jõudis kerge vaevaga Dubais teise ringi

Postimees Sport
Copy
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: Tairo Lutter

Eesti esireket Anett Kontaveit kohtus Dubais peetava WTA Premieri kategooria tenniseturniiri avaringis rumeenlanna Sorana Cirsteaga. Eestlanna ei andnud vastasele mitte mingit sõnaõigust ja võttis kindla 6:1, 6:3 võidu. 

Kohtumise algus venis üsna pikalt, sest enne Kontaveidi mängu oli Dubai turniiri esimesel väljakul veel neli kohtumist.

Kui mäng viimaks algas, siis suutis eestlanna kohe esimesest pallipunktist hea rütmi leida ja pani Cirstea kiiresti surve alla. Nõnda haaras ta avasetis 4:0 edu ja suurt võimalust rumeenlannal ei tekkinudki. Vaid 27 minutit kestnud seti võitis Kontaveit 6:1.

Teises setis osutas Cirstea juba rohkem vastupanu ja läks isegi servimurdega 3:2 juhtima. Pärast väikest mõtteaega kogus Kontaveit end taas ja lõpetas kohtumise üsna kiiresti. Kõik järgnevad neli geimi kuulusid just eestlannale ning 6:3 setivõit lõpetas ka kogu kohtumise.

Järgmises ringis läheb Kontaveit vastamisi venelanna Anastassija Pavljutšenkovaga. Naised on kohtunud omavahel koguni viis korda ja viimane mäng leidis aset selle aasta jaanuaris Adelaide turniiril. Toona jäi peale venelanna numbritega 6:2, 6:4.

Enne mängu:

Maailma edetabelis 24. kohal paikneva Kontaveidi ja temast 46 kohta tagapool paikneva Cirstea mäng peetaks esimese väljaku viienda matšina. Viimase seisuga ei alga mäng enne kui kell 18.05.

Kontaveit pääses Dubais põhitabelisse tänu kõrgele edetabelikohale. Rumeenlanna pidi alustama kvalifikatsioonist, kus alistas esmalt 6:4, 6:3 venelanna Margarita Gasparjani (WTA 109.), siis 5:7, 6:4, 7:6 sakslanna Julia Görgese (WTA 36.) ning otsustavas kolmandas ringis  6:2, 1:6, 6:4 hispaanlanna Carla Suarez Navarro (WTA 59.).

Cirstea ja Kontaveit on varem kohtunud ainult ühe korra. 2016. aastal peetud ITF-turniiril jäi 6:4, 6:4 peale eestlanna. Sealjuures oli rumeenlanna toona kõrgema edetabelikohaga.

Parimal juhul on Kontaveidi tänane vastane olnud maailma edetabelis 21. kohal, kuid see jääb kuue ja poole aasta tagusesse aega. Parim suure slämmi turniiri tulemus pärineb samuti ammusest ajast – 2009. aastal jõudis Cirstea Prantsusmaa lahtistel meistrivõistlustel veerandfinaali.

Kontaveidi jaoks on hooaja algus olnud väga hea, kuna ta jõudis aasta esimesel suure slämmi turniiril Austraalias esimest korda veerandfinaali ehk kaheksa parema hulka. Cirstea piirdus maakera kuklapoolel teise ringiga.

Eestlanna näitas head vormi ka veebruari alguses Tallinnas mängitud Fed Cupil, kus ta võitis kõik üksikmängud. Eriti magus oli võit Elina Svitolina üle, kuna ukrainlanna oli toona maailma neljas reket.

Kontaveidi ja Cirstea kohtumise võitja läheb teises ringis vastamisi venelanna Anastassia Pavljutšenkovaga (WTA 31.).

Dubais on koos kõrgetasemeline seltskond, sest maailma esikümnest on kohal viis naist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles