BLOGI ⟩ Kontaveit võitis äärmiselt pingelises kohtumises tugevat venelannat ja edenes Dubais veerandfinaali! (2)

Postimees Sport
Copy
Anett Kontaveit tänavu Dubais.
Anett Kontaveit tänavu Dubais. Foto: Afp7/Zumapress.com

Eesti esireket Anett Kontaveit (WTA 24.) alistas Dubai tenniseturniiri teises ringis venelanna Anastassija Pavljutšenkova (WTA 31.) 7:6 (5), 7:5 ja pääses veerandfinaali.

Juba eile sõnas Kontaveit, et tänane kohtumine tuleb väga raske ja nii ka läks. Tänavu juba Austraalias kohtunud mängijad väärisid täielikult teineteist. 

Esimene sett möödus mitmete servimurrete tasutal. Mängu esimese servigeimi lasi Kontaveit kohe venelannal ära võtta, kuid alati oli eestlannal vastus olemas. Pavljutšenkova läks avasetti kolmel korral servimurdega juhtima, kuid võitja selgitati ikkagi kiires lõppmängus. 

Seal näitasid mõlemad mängijad kindlat servi ja võitmiseks piisas ainsast minimurdest. Selle tegi eestlaste rõõmuks Kontaveit, kes 7:6(5) setivõiduga kohtumist juhtima asus. Avasett kestis koguni 52 minutit.

Teine sett erines veidike esimesest, sest järsku hakkasid naised hoopis paremini servima. Vaheldumisi pallinguid hoides jõuti 3:3 seisuni, kus Pavljutšenkova kaks geimi järjest võitis. Venelanna jõudis omal servil veel kahe settpallini, kuid eestlanna ei andnud vastasele midagi kergelt. 

Nõnda suutiski hoopis Kontaveit raskest olukorrast välja rabeleda ja sellega murda ka venelanna vastupanu. 3:5 kaotusseisut võttis Kontaveit neli geimivõitu järjest ja kindlustas 7:5 setivõiduga ka koha veerandfinaalis.

Kaheksa parema hulgas läheb Kontaveit vastamisi maailma 15. reketi Petra Marticiga, kellega eestlanna varasemalt kohtunud pole. 

Enne mängu:

Eesti esireket Anett Kontaveit alistas Dubai tennisturniiri avaringis kindlalt 6:1, 6:3 rumeenlanna Sorana Cirstea (WTA 70.).

Tänase vastase Pavljutšenkovaga on eestlanna sel aastal juba korra mänginud. Adelaide tenniseturniiri avaringis pidi eestlanna tunnistama venelanna 6:2, 6:4 paremust. Lisaks on sel aastal ta mänginud Pavljutšenkovaga ka paarismängu.

«Jah, tean hästi tema mängustiili. Ta on teinud väga hea aasta alguse ning kindlasti saab raske mäng olema. Näis, kes seekord parem on,» lausus Kontaveit.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles