BLOGI ⟩ Atalanta astus suure sammu Meistrite liiga veerandfinaali poole, Tottenham kaotas Leipzigile

Kris Ilves
, reporter
Copy
Atalanta liider Josip Ilicic (heledapäine) sai kirja ühe tabamuse.
Atalanta liider Josip Ilicic (heledapäine) sai kirja ühe tabamuse. Foto: MIGUEL MEDINA/AFP

Euroopa jalgpalli Meistrite liiga kaheksandikfinaalid jätkusid Inglismaal ja Itaalias. Leipzig alistas avamängus võõrsil Tottenham Hotspuri 1:0 ja Atalanta kodus Valencia 4:1.

Leipzigil avanes avapoolala palju väravavõimalusi, kuid Saksamaa Bundesligas meistritiitli nimel heitlev klubi ei suutnud neid realiseerida. Teisel poolaja tegi Ben Davies karistusalas Konrad Laimeri vastu vea ja peakohtunik määras Leipzigi kasuks 11 meetri keristuslöögi, mille realiseeris Timo Werner. Leipzig läks kodumaale minimaalse paremusega.

Teises mängus oli selgelt parem meeskond väljakul Atalanta, kes asus juba 16. minutil juhtima, kui sihile jõudis Hans Hateboer. Kolm minutit enne poolajavilet suurendas eduseisu Josip Ilicic. Remo Freuleri ja Hateboeri tabamused 57. ja 63. minutil andsid Atalantale juba neljaväravalise eduseisu. Valencia auvärava eest hoolitses 66. minutil Deniss Tšerõšev.

Kordusmängud toimuvad 10. märtsil Saksamaal ja Hispaanias.

Enne mänge:

Mullu Meistrite liiga finaalis mänginud, kuid seal Liverpoolile kaotanud Tottenham Hotspur kohtub koduväljakul Leipzigiga, kes asub praegu Saksamaa Bundesligas teisel kohal, kaotades Müncheni Bayernile ainult ühe punktiga. Tottenham paikneb Inglismaa Premier League’is alles viiendal positsioonil.

Totteham sai Meistrite liiga alagrupiturniiril Bayerni (18 punkti) järel ning Pireuse Olympiakose (4) ja Belgradi Crvena Zvezda ees teise koha. Leipzig (11 punkti) edestas G-grupis Lyoni Olympique’i (8), Lissaboni Benficat (7) ja Peterburi Zeniti (7).

Teine mäng on jalgpalliromantikute maiuspala, kui Itaalias kohtuvad Atalanta ja Valencia. Need on klubid, kellega soovisid paljud play-off’i pääsenud tiimid kaheksandikfinaalis mängida, kuid eeldatavad autsaiderid kohtuvad hoopis omavahel.

Valencia (11 punkti) võitis üllatuslikult H-alagrupi, edestades Londoni Chelseat (11), mullust poolfinalisti Amsterdami Ajaxit (10) ja Lille’i (1). Atalanta tuli C-grupis ülikeerulisest seisust välja, kui kaotas kolm esimest mängu, kuid teenis seejärel seitse punkti. Atalanta sai Manchester City (14) järel ning Donetski Šahtari (6) ja Zagrebi Dinamo (5) ees teise koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles