Kontaveit keerulisest kohtumisest: ei osanud üldse sellel väljakukattel lööke ajastada

Karl-Joosep Küngas
Copy
Anett Kontaveit vajas väga Nigel Searsi nõuandeid.
Anett Kontaveit vajas väga Nigel Searsi nõuandeid. Foto: Rob Prange/ZUMAPRESS.com

Eesti tennise esireket Anett Kontaveit on Dubais tegemas taas väga head turniiri. Teises ringis alistas eestlanna keerulises kohtumises Venemaa tennisisti Anistassija Pavljutšenkova ja pääses veerandfinaali. Kontaveit ise oma esitusega väga rahule ei jäänud.

Kontaveit alustas kohtumist väga rabedalt. Pavljutšenkova murdis avasetis koguni kolmel korral eestlanna pallingu. Segadust tekitas omapärane väljakukate, millega oli keeruline kohaneda.

«Täna ei saanud mängu alguses kohe üldse käima. Väljak oli hoopis teistsuguse põrkega, võrreldes eilsega (täna mängis Kontaveit peaväljakul, eile turniiri esimesel väljakul – toim). Ei osanud üldse ajastada oma lööke ja sellepärast lõin mitmeid tagakäelööke meetreid auti. Pall jäi justkui väljakul liiga vara seisma ja ei suutnud sellega esialgu kohaneda,» selgitas Kontaveit keerulise mängu tagamaid.

Keerulistel olukordadel nii esimeses kui ka teises setis kutsus Kontaveit väljakule ennast toetama oma treeneri Nigel Searsi. «Kutsusin treeneri väljakule, sest vajasin mingitel hetkedel toetust ning sain kurta muresid, mis mul tekkinud olid. Temaga rääkimine oli väga vajalik.»

Pärast avaseti võitu olid mänguvõtmed eestlanna käes. Sellegipoolest suutis venelanna mängu viigistamisele väga lähedale jõuda. Pavljutšenkova teenis 5:3 seisul kaks settpalli, kuid kumbagi neist realiseerida ei suutnud. Nõnda murdis hoopis Kontaveit venelanna pallingu ja võttis mängus täieliku kontrolli endale.

«Teise seti lõpus mängisin ise väga kehva servigeimi ja olin tõesti raskes seisus. Järgnevas tõrjegeimis enam tabloole ei vaadanud ja mängisin ühe punkti korraga. Nõnda ei jõudnudki väga seisule mõelda,» selgitas Kontaveit keerulisi hetki Postimehele.

Veerandfinaalis läheb Kontaveit vastamisi maailma 15. reketi Petra Marticiga, kellega ta varem kohtunud ei ole. Eestlanna sõnul midagi kerget seal olema ei saa ja ta austab täielikult oma vastast. «Järgmine vastane on väga keeruline. Tegin enne Dubai turniiri temaga koos trenni. Tean, et tal on väga hea eestkäsi ja rebitud tagajoone löök.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles