Väljaanne: Argentina MM-rallil stardib Toyota WRC-autoga 50-aastane üllataja

Postimees Sport
Copy
Toyota Yaris WRC. Pilt on illustratiivne.
Toyota Yaris WRC. Pilt on illustratiivne. Foto: JONATHAN NACKSTRAND/AFP

23.-26. aprillini sõidetavast Argentina rallist pidid osa võtma kolm Toyota WRC-ekipaaži. Kohalik väljaanne Cadena 3 Motor aga kirjutab, et Yarisega läheb kihutama ka Federico Villagra.

50-aastasele argentiinlasele loeb kaarti temast 28 aastat noorem Virginia Klus, kellega nad on koos sõitnud vaid ühe ralli. Enamasti on naine aidanud oma isa Gerardot.

Villagra on Cadena 3 Motori teatel kohalik legend. Ladinaameeriklane on osalenud 55 MM-rallil ning on noppinud neli katsevõitu. Ta on sõitnud nii Peugeot', Mitsubishi kui ka Fordiga.

Parimal juhul on Villagra MM-sarjas teeninud neljanda koha - 2009. aastal Akropolises jäi teda poodiumikohast lahutama veidi üle kahe minuti, samal aastal Argentinas oli kolmas positsioon 1.55,6 kaugusel.

Kogenud roolikeeraja on osalenud ka Dakari rallil veo- ja sõiduautode arvestuses. Tänavu jäi ta võistlusest eemale, kuid 2016. aastal oli ta Ivecoga veoautode klassis tervelt kolmas.

Argentina ralli toimub tänavu 40. korda, kuid MM-kalendris on võistlus 38. puhku. Kavas on 16 kiiruskatset kogupikkusega 322,36 km. Mullu oli seal parim Thierry Neuville.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles