BLOGI ⟩ Eesti sai MMil paarissegateates 12. koha, maailmameistriks krooniti Norra

Postimees Sport
Copy
Regina Oja (paremal) ja Rene Zahkna.
Regina Oja (paremal) ja Rene Zahkna. Foto: ALEXEY FILIPPOV / Sputnik

Eesti laskesuusaduo koosseisus Regina Oja ja Rene Zahkna sai MMil paarissegateatesõidus 12. koha. Maailmameistriks krooniti Norra paar Johannes Thingnes Bø ja Marte Olsbu Røiseland.

Stardinumbri 2 all rajale pääsenud Oja läbis nii lamades- kui püstitiiru puhaste paberitega ja andis Zahknale vahetuse üheksandal kohal, kaotust liider Norrale 16,7 sekundit. Zahkna kasutas kahe tiiru peale kokku kolm varupadrunit, kuid Eesti püsis poolel distantsil üheksandal kohal, kaotussekundeid liidrile tuli juurde ainult kolm.

Oja eksis lamadestiirus kahel lasul, kuid lasi varupadrunitega märgid alla. Püstitiirus eestlanna eksimusi ei teinud ja saatis Zahkna suusarajale 12. kohal. Eesti kaotas siis liider Saksamaale 51,3 ja kümnendal kohal olnud Itaaliale 13,3 sekundiga.

Zahkna eksis nii lamades- kui püstitiirus kahel lasul ehk kasutas nelja varupadrunit. Eesti oli enne suusaringi 11. kohal, kuid USA möödus ja Zahkna ületas finišijoone 12. kohal, kaotades maailmameistriks kroonitud Norrale 1.42,7. Kokku kasutas Eesti üheksat varupadrunit, Oja kahte ja Zahkna seitset.

Eesti laskesuusakoondise peatreener Indrek Tobreluts kommenteeris ETV2 otse-eetris: «Rene seitse lisapadrunit oli ehk liiga palju, aga ta riskeeris julgelt ja võttis need lisapadrunid kiirelt. Lootsime väikest imet ning 10. koht oli 15 sekundi ehk kahe lisapadruni kaugusel. Hea õnnestumise korral oleks võinud olla väga kõrges mängus.»

«Oleksin tahtnud, et suusad olnuksid paremad ja teine lamadestiir olnuks parem. Võistlus oli kiire ja sai kõvasti pingutatud,» rääkis ETV2 otse-eetris Oja. «Arvan, et sooritus ei olnud halb – täitsa okei. Suurt õnnestumist ei tulnud, eriti minu poolel. Eespool on lihtsam lasta, seal tuleb lihtsalt oma tööd teha, tagapool on stressirohkem,» lisas Zahkna.

Maailmameistriks kroonitud Norra (0+6) edestas teise koha saavutanud Saksamaad (0+5; Franziska Preuss ja Erik Lesser) 17,6 ja kolmandaks tulnud Prantsusmaad (0+4; Anais Bescond ja Emelien Jacquelin) 29,8 sekundiga. 

Røiseland teenis käimasoleval MMil juba kolmanda ja J. T. Bø teise kuldmedali. Røiseland on Anterselvas saanud juba viis (kolm kulda ja kaks pronksi) ning J. T. Bø neli (kaks kulda ja kaks hõbedat) medalit.

Tagasi üles