Blogi ⟩ Kontaveit kaotas Marticile ja langes Dubai turniiril konkurentsist

Postimees Sport
Copy
Anett Kontaveit
Anett Kontaveit Foto: Rob Prange/ZUMAPRESS.com

Eesti esireket Anett kontaveit jõudis tänavu juba teisel turniiril veerandfinaali. Kahjuks nii nagu Austraalia lahtistel jäi ka Dubais see tema laeks. Täna tuli 6:7, 1:6 tunnistada maailma 15. reketi Petra Martici paremust.

Kohtumine algas eestlanna jaoks ideaalselt, sest kiiresti näitas tabloo avaseti 2:0 eduseisu. Kahjuks ei suutnud ta seda hoida ja peagi oli mänguseis taas võrdne. Kontaveit pidi nii seisul 3:3 kui ka 4:4 oma servil vastase murdepunkte päästma. Õnneks sai ta sellega ideaalselt hakkama ja omas 6:5 eduseisul ise settpalli. Sedapuhku näitas Martic kindlat närvi ja viis mängu kiiresse lõppmängu.

Kontaveit asus kiires lõppmängus 3:1 juhtima ja omas head väljavaadet setivõiduks. Kahjuks sattus just siis horvaatlanna Martic sõiduvette ja võttis lausa neli punkti järjest. Nendest viimasel võis olla määrav tähtsus, sest Kontaveidil oli hea võimalus mängu tagasi rabeleda, kuid väga lohakas lihtviga andis punkti Marticile, kes enam tagasi ei vaadanud.

Teises setis oli Kontaveidi mäng selgelt liimist lahti ja Martic sai sellest ainult indu juurde. Horvaatlanna hakkas üha enam stopp-lööke sooritama ja tegi neid ilmeksimatult. Kõik see oli väga frustreeriv ja Martic tunnistas ka pärast mängu ise, et tegi väga-väga hea kohtumise. Nõnda õnnestuski temal põhimõtteliselt kõik ja nii võttis ta ka 6:1 setivõidu.

Sellega sai Kontaveidi teekond Dubais lõpu, kuid midagi katki ei ole, sest taaskord jõudis eestlanna tugeval turniiril kaheksa parema sekka. Kui leitakse stabiilsus, siis on lihtsam ka järgmist sammu astuda.

Enne kohtumist:

Kontaveit on Dubais, kus on kohal viis naist maailma esikümnest, kolmandasse ringi jõudnud tänu Sorana Cirstea (WTA 70.) ja Anastassia Pavljutšenkova (WTA 31.) alistamisele. Kui rumeenlannale sai säru tehtud 6:1, 6:3, siis venelanna vastu oli matš hoopis tasavägisem – meie naine võitis 7:6(5), 7:5.

29-aastane Martic on mõlemad senised vastased alistanud kahes setis. Barbora Strycova (WTA 35.) kaotas talle 3:6, 3:6, Hsieh Su-wei (WTA 40.) 4:6, 3:6.

Eesti esireket on sel aastal olnud heas hoos ning viimasest kümnest mängust on ta kaotanud vaid ühe, jäädes Austraalia lahtiste meistrivõistluste veerandfinaalis 1:6, 1:6 alla Simona Halepile (praegu WTA 2.).

WTA turniiridel jõudis Kontaveit Dubais veerandfinaali 18. korda. Varasematest kohtumistest kaheksa parema hulgas on ta võitnud kümme ning pooled alistamistest on tulnud kõva kattega väljakul, millel mängitakse ka Dubais.

Kontaveit saab Martici jaoks olema esimene vastane sel hooajal, kes kuulub WTA edetabelis 30 parema sekka. Mullu kaotas ta maailma esikolmekümne vastu 17 kohtumisest tervelt 12, viimasest 11 kohtumisest on horvaaditar võitnud vaid viis ehk statistika ja vormikõver soosib eestlannat.

Praeguse seisuga peaks Kontaveit tuleval esmaspäeval avaldatavas maailma edetabelis tõusma 22. kohale. Võit Martici üle kergitaks ta mööda ka Angelique Kerberist, turniiritriumfi korral võib ta parimal juhul potsatada 17. positsioonile.

Muide, Martici karjääri parim edetabelikoht on 14. Horvaaditar pole küll esimeses nooruses, kuid on just viimasel paaril aastal näidanud elu parimat tennist. Näiteks mullu jõudis ta Prantsusmaa lahtistel meistrivõistlustel veerandfinaali, mis on tema parim tulemus suure slämmi turniirilt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles