Blogi ⟩ Norra teatenaiskond krooniti maailmameistriks, Eesti sai disklahvi (1)

Postimees Sport
Copy
Synnøve Solemdal naiste teatesõidus.
Synnøve Solemdal naiste teatesõidus. Foto: Matthias Schrader/AP

Itaalias Anterselva laskesuusatamise MMi naiste 4x6 teatesõidu võitis Norra. Hõbemedal kuulus Saksamaale (+10,7) ning pronks Ukrainale (+18,4). Eesti teatenelik sai viimases lasketiirus juhtunu pärast disklahvi.

Viimasele vahetusele läks liidrina üllatuslikult Poola, kelle ankrunaine oli kogenud Magdalena Gwizdon. Kuigi Gwizdon edu lähima jälitaja ees oli 41,7 sekundit, muutus kõik lamadestiirus, kus Gwizdoni edu kahanes 7,5 sekundi peale.

Viimases püstitiirus tegi eeskujulikku tööd Norra ankrunaine Marte Olsbu Røiseland, kes lasi kiirelt märgid alla ning võttis tee finiši poole.

Tema taga käis aga tihe heitlus teistele medalitele. Saksamaale kindlustas hõbemedali Denise Herrmann, ukrainlannade ankrunaine oli Olena Pidhrušna.

Eesti naiskond oli viimane ehk 19., kes veel rajal oli, kuid viimases püstitiirus juhtunu eest sai Eesti disklahvi. Seda seetõttu, et Grete Gaim unustas viimases tiirus ühe varupadruni laskmata, hakkas seejärel juba trahviringile minema, kuid pöördus siis tagasi tiiru. Niimoodi teha ei tohi, mistõttu Eesti tulemust kirja ei saanud.

Eesti naiskond võistles koosseisus Regina Oja, Johanna Talihärm, Tuuli Tomingas ja Gaim.

Naiste teatesõidu lõpptulemused:

Foto: IBU

Enne võistlust:

Eesti koondis võistleb koosseisus Regina Oja, Johanna Talihärm, Tuuli Tomingas ja Grete Gaim. Kokku on stardis 24 naiskonda.

MK-sarjas on tänavu sõidetud neli teatesõitu ning kõik võidud on kuulunud Norra nelikule. Poodiumile on pääsenud veel Šveits, Venemaa, Rootsi ja Prantsusmaa. Eesti parim tulemus on 14., mis on kirja saadud kahel korral. Eelmise aasta MMil ületas Eesti koondis finišijoone 12. kohal.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles