Meeste teatesõidu võitis Prantsusmaa, Eesti sai varakult ringiga sisse

Toimetas Ville Arike
Copy
Prantsusmaa meeskonna võidurõõm.
Prantsusmaa meeskonna võidurõõm. Foto: Tiziana Fabi/AFP/Scanpix

Anterselvas peetaval laskesuusatamise MMil võitis meeste teatesõidu Prantsusmaa Norra ja Saksamaa ees. Eesti sai juba enne kolmanda vahetuse lõppu ringiga sisse ja pälvis 21. koha.

Viimase vahetuse eel olid kullakonkurentsi jäänud Saksamaa ja Prantsusmaa, Benedikt Doll läks rajale 12 sekundit enne Quentin Fillon Maillet'd. Esimeses tiirus lasi prantslane puhtalt ja viis oma meeskonna juhtima, Doll kasutas kolme varupadrunit. Teises tiirus pidi Doll tegema ka ühe trahviringi ja Prantsusmaa pääses viimasele suusatiirule rohkem kui pooleminutilise edumaaga.

Kuld oli selge, rajal möödus Dollist veel ka norralane Johannes Thingnes Bö ja tõi omad teisena üle lõpujoone. Norra kaotas Prantsusmaale 21,5 ja Saksamaa 36,2 sekundiga, neljanda-viiendana tulnud Venemaa ja Sloveenia juba ligi kahe ning Austria kuuendana ligi kahe ja poole minutiga!

Eesti lõpetas esimese vahetuse 17. kohal, Rene Zahkna käis ka ühel trahviringil. Sama saatus tabas ka teises vahetuses Kalev Ermitsat, Eesti langes viie koha võrra. Nooruke Kristo Siimer suutis trahviringe vältida, kuid sai vahetuse lõpu eel liidrilt ringiga sisse ning nõnda jäi Raido Ränkelil sootuks rajale minemata.

Lõpujoone suutis 27 alustanud meeskonnast ületada vaid 17, ülejäänud jäid varem või hiljem liidrile jalgu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles