Itaalia peatreener Eesti matši eel: meil pole eksperimentaalne koondis, tahame igal juhul võita

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Romeo Sacchetti hoolealustele näpunäiteid jagamas.
Romeo Sacchetti hoolealustele näpunäiteid jagamas. Foto: fiba

Eesti korvpallikoondis võõrustab täna kell 19 EM-valikmängus Itaaliat. Külaliste peatreener Romeo Sacchetti kaotusega leppida ei taha. 

Itaallased on korraldajatena juba koha 2021. aasta EM-finaalturniirile kindlustanud. Nõnda pandigi vähemalt esimeses mängudeaknas välja koosseis, kust puuduvad säravad nimed. Tegemist on küll noore, ent väga tugeva kooslusega, kus paljud mehed saavad igapäevast karastust koduses kõrgliigas. Sisu näidati neljapäeval, mil koduväljakul peetud avamatšis murti kindlalt 83:64 maha Venemaa. 

«Tahame hästi mängida ja igal juhul võita. Kindlasti ei saa jalga sirgeks lasta sellepärast, et Venemaa alistasime. See oli alles algus ja me polnud parimal tasemel. Meil on noor koosseis, kes veel areneb. Aga kordan end taas: see pole eksperimentaalne koondis,» ütles Sacchetti Sportandole.

«Meie mängijatel on kvaliteeti ja sihikindlust. Nad peavad nendes mängudes õige suhtumisega tulevikuks välja teenima usalduse. See on võimalus end tõestada.»

Juhendaja lisab, et kindlasti ei tasu Eestit alahinnata: «Võõrsil mängimine pole kunagi lihtne, võitmiseks läheb vaja iseloomu. Tuleb meeles pidada, et Eesti jahib EM-i pääset. Pärast ilusat võitu Põhja-Makedoonias soovivad nad kindlasti samal lainel jätkata.»

Itaalia meedia jaoks on eriti tuttavad viis mängijat. Sealses kõrgliigas pallivad Siim-Sander Vene ja Henri Drell, esiliigas mehed Rain Veideman ja Kaspar Treier ning avamängus Põhja-Makedoonia vastu 31 punkti toonud Kristian Kullamäe. 

Neljapäevases matšis Venemaaga olid Itaalia resultatiivsemad 19 punkti toonud Giampaolo Ricci ja 15 silma visanud Michele Vitali. Mängujuht Marco Spissu sai kirja kaksikduubli: 10 punkti ja 10 resultatiivset söötu. 

Itaalia koosseis Eesti vastu (sünniaasta, pikkus, positsioon, klubi):

Marco Spissu (1995, 185, mängujuht, Sassari)
Simone Fontecchio (1995, 203, ääremängija, Reggio Emilia)
Amedeo Tessitori (1994, 208, keskmängija, Treviso)
Giampaolo Ricci (1991, 201, ääremängija, Bologna Virtus)
Matteo Spagnolo (2003, 191, tagamängija, Madridi Real, Hispaania)
Giordano Bortolani (2000, 193, mängujuht, Biella, Itaalia esiliiga)
Filippo Baldi Rossi (1991 , 207, äär/tsenter, Bologna Virtus)
Michele Ruzzier (1993, 183, mängujuht, Cremona)
Matteo Tambone(1994, 192, mängujuht, Varese)
Michele Vitali (1991, 196, tagamängija, Sassari)
Nicola Akele (1995, 200, ääremängija, Cremona)
Francesco Candussi (1994, 211, keskmängija, Verona, Itaalia esiliiga)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles