Kontaveit alistas Läti esinumbri ja jõudis Dohas teise ringi (1)

Postimees Sport
Copy
Anett Kontaveit
Anett Kontaveit Foto: Rob Prange/ZUMAPRESS.com

Eesti esireket Anett Kontaveit alistas Doha kõrgetasemelisel tenniseturniiril avaringis lätlanna Anastasija Sevastova 6:4, 7:6. Järgmises mängus kohtub eestlanna maailma 13. reketi Arina Sabalenkaga.

Kontaveit alustas kohtumist rabedalt, jäädes kolmandas geimi järel murdega kaotusseisu. Kuuendas geimis õnnestus eestlannal aga vastase palling kätte saada ning mäng võrdsustada. Servimisega alustanud Kontaveit pääses 5:4 ette ning suutis viimases geimis kohe esimese murdepalli ära kasutada ning setivõidu endale noppida.

Teises vaatuses alustas paremini Kontaveit, kes servimurde järel 3:1 juhtima asus. Paraku loovutas eestlanna kohe järgmises geimis ka enda pallingu ning seis püsis võrdsena seisuni 5:5. 11. geimis õnnestus lätlannal väga pikk geim lõpuks enda kasuks kallutada ning setivõidu peale servima asuda. Kontaveit ei andnud siiski midagi lihtsalt ning murdis vastase pallingu kohe tagasi. Kiires lõppmängus pani eestlanna oma paremuse maksma ning alistas vastase 7:3.

Kontaveit ja Sevastova lõid mõlemad kuus ässa ning tegid kaks topeltviga. Esimeselt servilt võitis Kontaveit 71 protsenti punktidest, Sevastova 54. Lätlanna kasutas enda kümnest murdepallist ära vaid kolm, Kontaveit realiseeris seitsmest võimalusest neli.

Järgmises ringis kohtub eestlanna Arina Sabalenkaga (WTA 13.), kes oli esimesest ringist prii. Esialgu oleks Kontaveit pidanud mängima rumeenlanna Simona Halepiga (WTA 2.), kuid Dubai turniiri võitnud tennisist loobus Dohas mängimisest.

Enne mängu:

Värskes maailma edetabelis 22. kohale kerkinud Anett Kontaveit on pärast edukat turniiri Dubais taas võistlustules, kui osaleb Doha Premier 5 kategooria turniiri. Seal osaleb suur osa maailma paremikust ja kohal on ka esinumber Ashleigh Barty. 

Esimeses ringis läheb 24-aastane eestlanna vastamisi viis aastat vanema lätlanna Anastasija Sevastovaga, kes paikneb hetkel maailma edetabelis 40. kohal. Poolteist aastat tagasi asus ta, aga koguni 11. real. 

Omavahel on kohtutud varasemalt kahel korral. 2016. aastal jäi Rootsis Bastadis toimunud liivaturniiril 6:2, 6:4 peale lätlanna. Eelmisel hooajal Indian Wellsi mainekal turniiril võttis võidu Kontaveit, kui Sevastova oli 0:5 kaotusseisust alistusvõidu andma. 

 
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles