Liverpool Suarezi pikka mängukeeldu ei vaidlusta

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luis Suarez
Luis Suarez Foto: SCANPIX

FC Liverpooli jalgpalliklubi otsustas Luis Suarezile määratud pikka mängukeeldu mitte vaidlustada.

Liverpooli uruguailasest ründaja kostitas 15. oktoobril toimunud kohtumises Manchester Unitedi mustanahalist mängijat Patrice Evrad rassistlike solvangutega ja Inglismaa jalgpalliliit määras talle selle eest 40 000 naela suuruse rahatrahvi ning kaheksa mängu pikkuse võistluskeelu.

Ründaja väitel kasutas ta sõna «neeger» heasoovlikult, kuna tema emakeeles (hispaania keel) ei oma see sõna negatiivset tooni. «Minu kodumaal viidatakse inimese nahavärvile pidevalt ja sellel puudub rassistlik tähendus,» ütles Suarez. Jalgpalliliidu jaoks ei olnud see aga piisav põhjendus. «Mr Suarez kasutas vastasmängija suhtes teadlikult ja korduvalt solvavaid väljendeid. Ta väitis, et kasutas sõna «neeger» sõbralikus toonis, kuid see ei ole usutav,» seisis liidu 115 lehekülje pikkuses raportis.

24-aastane Suarez süüd omaks ei võtnud, samuti toetas teda klubi. Siiski otsustati, et otsust edasi ei kaevata, kirjutab BBC. «Soovime, et igasugune rassism liigast kaoks, see on põhjus, miks me Luis Suarezile määratud võistluskeeldu edasi ei kaeba,» seisis klubi avalduses. Samas jäädi seisukohale, et mängija on süütu. «Tehtud otsusega kahjustas jalgpalliliit ühe liiga parima mängija mainet, kes peab pea neljandiku hooajast vahele jätma.»

«Olen äärmiselt pettunud, et pean kandma karistust teo eest, mida ma pole teinud ega teeks kunagi,» kommenteeris jalgpalliliidu otsust Suarez ise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles