Chelsea jalgpallur: rassism on võitnud

Postimees Sport
Copy
Antonio Rüdiger
Antonio Rüdiger Foto: Paul Terry/Sportimage/PA Images

Londoni Chelsea keskkaitsja Antonio Rüdiger teatas hiljutises avalduses, et rassism on ühiskonnas võidutsemas. Sakslase väljaütlemine on ajendatud Inglismaa jalgpalli kõrgliigas kohtumisest Tottenhami vastu, kus Rüdiger langes rassistlike hüüete sihtmärgiks, kuid rikkujaid ei suudetud tuvastada.

22. detsembril Tottenhami 2:0 võiduga lõppenud kohtumine peatati, kui Rüdiger kuulis publiku seast ahvihäälitsusi. Tottenham algatas seepeale juurdluse, kuid koostöös politseiga ei suudetud rassismijuhtumit tuvastada.

Rüdiger oli tulemuses nördinud.«Rassistid ei saa mitte kunagi karistada ja päeva lõpuks olen mina patuoinas.

Tottehnam teatas vastulauses musatnahalisele sakslasele, et toetab teda täielikult ning julgustab tulevikus sarnaste juhtumite puhul mängijaid sama otsustavalt käituma (mängu peatama- toim). Klubi lisas, et on avatud juurdluse uuesti läbivaatamiseks, kui tekib täiendavat informatsiooni.

Rüdiger sõnas, et jätkab võitlust parema tuleviku nimel. «Ma ei anna kunagi alla ja juhin alati sellel tähepanu, kui midagi sarnast kordub. Paraku olen ma selles küsimuses üksi.»

Sakslase sõnul on kahetsusväärne, et rassistid jätkuvalt staadionitele pääsevad. «Rassism on võitnud. Kohutav, et korrarikkujad on endiselt staadionitel. See näitab, et nad on selle lahingu võitnud. Sain eelmisel neljapäeval isaks ning tabasin end mõttelt, et ühiskond ei ole endiselt jõudnud piisavalt kaugele, et võidelda rassimiga. Ka mu lapsed peavad ilmselt seda taluma,» tõdes sakslane.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles