Blogi ⟩ Bayern lükkas Chelsea kuristiku äärele, Barcelona päästis Napoli vastu viigi

Postimees Sport
Copy
Robert Lewandowski, David Alaba ja Alphonso Davies.
Robert Lewandowski, David Alaba ja Alphonso Davies. Foto: GLYN KIRK/AFP

Jalgpalli Meistrite liigas alistas Müncheni Bayern võõrsil 3:0 Londoni Chelsea. Napoli viigistas kodustaadionil 1:1 Barcelonaga. Mõlemas kohtumises välkus ka punane kaart. 

Londonis toimunud mängus avas skoori 51. mintuil Serge Gnabry. Möödus vaid kolm väravat ning Gnabry lõi Bayerni juba 2:0 juhtima. Kusjuures tema mõlemale väravale andis söödu Robert Lewandowski, kes jõudis 76. minutil ka ise sihile.

Mängu 83. minutil teenis Chelsea äärekaitsja Marcos Alonso Lewandowski takistamise eest punase kaardi. Bayerni ründajat taga ajanud Alonso suutis käega Lewandowskile vastu nägu lüüa ning pärast VARi ülevaatamist sai õigustatult karistada.

UEFA Meistrite liiga kõigi aegade väravalööjate edetabelis tõusis Lewandowski 64 tabamusega jagama neljandat kohta. Sama palju väravaid on löönud ka Karim Benzema. Nende ette jäävad  Raúl González (71), Lionel Messi (114) ja Cristiano Ronaldo (128).

Robert Lewandowski on sel hooajal Meistrite liigas löönud kuue mänguga 11 väravat.
Robert Lewandowski on sel hooajal Meistrite liigas löönud kuue mänguga 11 väravat. Foto: GLYN KIRK/AFP

Napolis toimunud kohtumises tuli avaväravat oodata täpselt pool tundi. Kodufännide rõõmuks jõudis sihile Dries Mertens, kes kauni kaarega palli umbes 18 meetri pealt taha posti keerutas. 32-aastane belglane on Napoli eest löönud nüüd 121 väravat, millega tõusis klubi kõigi aegade parimate väravalööjate edetabelis koos Marek Hamsikiga jagama esikohta. Kolmandal kohal on legendaarne Diego Maradona (115).

Barcelona jõudis viigiväravani 57. minutil, kui trahvikastis jäi täiesti valveta Prantsusmaa koondise ründaja Antoine Griezmann.

Barcelona poolelt sai mängu lõppfaasis täieliku rumalusega hakkama Arturo Vidal. Esmalt tegi ta Mario Ruile vea, seejärel läks temaga peadpidi kokku ning vaidles kõvasti ka kohtunikuga, kes talle kiiresti kaks korda järjest kollast kaarti vilgutas ning seejärel tagataskust juba punase välja võttis.

Arturo Vidal kees üle ning peab karistuseks kordusmängu vahele jätma.
Arturo Vidal kees üle ning peab karistuseks kordusmängu vahele jätma. Foto: FILIPPO MONTEFORTE/AFP

Enne mängu

Londoni Chelsea peab kaheksandikfinaali avakohtumises hakkama saama ilma vigastatud N'Golo Kante ja Christian Pulisicita. Samuti ei saa Chelsea kasutada 19-aastast Callum Hudson-Odoid, kes on pikka aega olnud just Müncheni Bayerni vaateväljas.

Bayenri poolelt jätab põlvevigastuse tõttu mängu vahele Niklas Süle, hüppeliigesevigastuse tõttu ei tee mängu kaasa Ivan Perisic. Küll aga pärast kuue mängu pikkust vigastuspausi tagasi koosseisus Javi Martinez.

Chelsea ja Bayern kohtusid 2012. aastal ka Meistrite liiga finaalis, kui 1:1 lõppenud normaal- ja lisaaja järel võitis 4:3 penaltitega Londoni klubi ning seda Bayerni enda koduväljakul Allianz Arenal.

Barcelona jalgpalliklubi peab oma suure eesmärgi – Meistrite liiga võitmise – nimel esmalt jagu saama Napolist. Alagrupiturniirilt pääses Napoli edasi Liverpooli järel teisena. Samas tõestas Itaalia klubi, et on võimeline suurte meeskondade vastu hästi mängima, sest koduväljakul alistati Liverpool 2:0 ning Anfieldil tehti 1:1 viik.

Barcelona poolelt ei saa vigastuse tõttu mängida Sergi Roberto, Jordi Alba, Ousmane Dembélé ning Luis Suárez. Napoli poolelt jätab mängu vahele Kevin Malcuit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles