VIDEO ⟩ Jari-Matti Latavala põdes Rootsi ebaõnnestumist pikalt: tunne oli väga tühi

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Jari-Matti Latvala mullu Rootsi rallil.
Jari-Matti Latvala mullu Rootsi rallil. Foto: Andre Lavadinho/imago/PanoramiC

Autoralli MM-sarjas tänavu episoodiliselt kaasa tegev Jari-Matti Latavala tunnistab, et Rootsi etapi järel oli tal mast pikaks ajaks maas. 

Toyotalt suure raha eest masinat rentiva Latvala hooaja avavõistlus lõppes varakult, sest Yarisel tuvastati toitekaabli probleem. Soomlane sai kaasa teha vaid mõned kiiruskatsed.

«See oli puhtalt inimlik viga. Vabandan Jari ja tema poolehoidjate ees. Toitekaabel oli valesti ühendatud ning see sai ralli käigus kahjustada. See oli esimene kord, kui midagi sellist juhtub,» selgitas Toyota tiimipealik Tommi Mäkinen.

Kuna viga oli võistkonnas, siis antakse Latvalale n-ö tasuta uus võimalus juuni alguses Sardiinias. Lisaks teeb kogenud piloot kindlasti kaasa ka augustis Soomes. Siiski jääb Rootsi etapp rallimehel tõsiselt kripeldama.

«Pärast Rootsit läks mast päris maha, tahtsin rahu ja vaikust. Ootused olid väga kõrged. Kui koju jõudsin, oli umbes nädalake tunne väga tühi,» tunnistas Latvala Iltalehtile. 

Ta rõhutab, et olude poolest olnuks eelmine etapp talle sobiv. Edaspidi on kavas kruusarallid, milleks oleks tarvis palju testida. Latvalal aga see võimalus puudub. 

«Enne maikuud ei saa ma kruusal sõita. Kardan, et ma ei saa piisavalt kilomeetreid õige kiiruse leidmiseks,» selgitas soomlane, kes Sardiinias tagantpoolt startides peaks eelise saama. «Rootsis polnud lähtekoht nii tähtis, Sardiinias mängib see suuremat rolli.»

Itaalias peetav etapp toimub 4.–7. juunini, enne seda kihutatakse veel aga Mehhikos, Argentinas ja Portugalis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles