Video ⟩ Spordi asekantsler Pürn andis Grossi avalduses esitatud küsimusele vastuse

MAAA
, Postimees Grupi peaprodutsent
Copy

Kultuuriministeeriumi spordi asekantsler Tarvi Pürn ei vali Rally Estonia ja Eesti Autospordi Liidu (EAL) vahelises tülis osapoolt, kuid möönab, et tal on raske EALi poliitikat mõista.

Täna teatasid Rally Estonia korraldajad, et 2020. aasta suvel toimuma pidanud Eesti autospordi tippsündmus jääb ära. Pürnile oli uudis teada juba mõnda aega, sest kultuuriministeeriumi spordi asekantslerina on teda Rally Estonia korraldamise protsessi kaasatud.

«Olime protsessi pidevalt kaasatud ja vähemalt kahe kohtumise juures, kus selgitasime, kuidas spordialaliite laiemalt rahastatakse ja kuidas seda üritust rahastatakse. Kuna olen ise ka Rally Estonia nõukogu liige, siis veebruaris see nõukogu toimus, kus oli sama küsimus arutelu all. Ja ka siis oli meie seisukoht, et sellisel kujul, sellise alaliidupoliitika kehtestamine väga väikese etteteatamise ajaga – me ei mõista seda. Me ei saa aru, kuidas see aitaks kaasa aitaks kaasa lõppeesmärgini ehk WRC etapi korraldamisele. Me ei näinud seda koostööd ega soovi,» ütles ta.

EALi juhatuse liige ning autospordi pikaaegne toetaja Oleg Gross saatis täna pressile avalduse, kus ütles, et kogu teema ümber on õhk nii paks, et ähvardab lämbumine. Ta õigustas EALi rahvusvaheliste rallide registreerimistasu tõstmist 2000 eurolt 100 000 euroni, kuid ütles ka seda, et on valmis selle Rally Estonia eest ise ära tasuma.

Oma pöördumises esitas ta küsimusi ka Pürnile. Üks neist oli: kas ja kes on hinnanud 2019. aasta Rally Estonia korralduskulude asjakohasust ja abikõlblikkust?

«Me peame hindama seda juba taotluse sisse tulles. Siin on kuluallikaid, mille kohta ka meil oli küsimusi. Korraldajad põhjendasid need ära ja me uskusime sellesse. Täna kontrollime, kas need kuluread on selliselt täidetud nagu lubati. Neil on olemas aruanne 2019. aasta kohta, see on veel menetluses, aga kõik kuluread on meile esitatud. Meil on olnud pikaajaline koostöö ja teame, et korraldaja on seni alati kõik dokumendid ja täiendavad selgitused esitanud. Meie ja korraldaja vahel on usaldus olemas,» vastas Pürn.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles