Madridi Reali alistanud Pep Guardiola püstitas Meistrite liiga rekordi

Kris Ilves
, reporter
Copy
Manchester City peatreener Pep Guardiola.
Manchester City peatreener Pep Guardiola. Foto: MANU FERNANDEZ/AP

Manchester City juhendaja Pep Guardiola saavutas eile karjääri 28. võidu Meistrite liiga play-off’is, olles nüüd selles arvestuses edukaim jalgpallitreener.

Guardiola ja Manchester City alistasid eile Meistrite liiga kaheksandikfinaali avamängus võõral väljakul Zinedine Zidane’i ja Madridi Reali 2:1. Hispaania hiid asus mängu küll 60. minutil Isco tabamusest juhtima, kuid Gabriel Jesusi ja Kevin De Bruyne’i väravad vastavalt 78. ja 83. minutil kinkisid võidu Inglismaa suurklubile.

Hispaania jalgpallitreener Guardiola on nüüd Meistrite liiga play-off’is teeninud 28 võitu, möödudes kõigi aegade edetabelis šotlasest Sir Alex Fergusonist, portugallasest Jose Mourinhost ja itaallasest Carlo Ancelottist. Guardiola lähimad jälitajad on kuningliku klubisarja play-off’is saanud 27 võitu.

Lisaks on Guardiola selle sajandi edukaim treener mängudes Realiga. Ta on kõikide sarjade peale kokku alistanud Hispaania hiiu koguni kümnel korral, hispaanlane Ernesto Valverde ja argentiinlane Diego Simeone on seda suutnud üheksa korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles