Ermitsa kohutav laskmine maksis Eesti laskesuusavõistkonnale EM-i medalivõimalused (2)

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Kalev Ermits
Kalev Ermits Foto: Jarek Jõepera

Valgevenes peetava laskesuusatamise EM-i segateatesõidus teenis Eesti kvartett suurepärase alguse järel viienda koha, sest Norra diskvalifitseeriti. Kulla võitis Ukraina.

Meie tiim läks rajale ilmselt parimas võimalikus koosseisus: Regina Oja, Johanna Talihärm, Kalev Ermits ja Rene Zahkna. Kuna EM-il maailma kõige teravam tipp ei osale, olid ootused enne võistlust üsna kõrged. 

Avavahetust sõitnud Oja alustas kenasti, piirdudes esimeses lasketiirus ühe varupadruniga, millega püsisime esiviisiku konkurentsis. Teises tiirus tegutses eestlanna samas rütmis ning vahe esimestega vähenes. Suusarajal pidas ta hästi vastu, andes vahetuse üle neljandal kohal, kaotust liider Ukrainale 12,2 sekundit. 

Talihärm püsis suusarajal tippude tempos ning piirdus esimeses tiirus ühe varupadruniga ning säilitas positsiooni. Teisel laskmisel kordus sama, ent viimaseks ringiks pääses teistelt eest trio: Ukraina, Eesti ja Valgevene. Talihärm tõstis korraks meid lausa liidriks, ent vahetuse andis ta üle kolmandana, kaotust liider Valgevenele 9,2 sekundit. 

Ermits esimestega esialgu sammu ei pidanud ning jäi rajale üksinda. Kahjuks läks tiirus veelgi nigelamalt, kaheksa lasu järel tuli läbida ka üks trahviring, mis kukutas meid hoobilt kuuendale kohale, kaotus liidritele kärises ligi minutile. 

Teisel ringil lisas Ermits küll veidi suusakiirust, kuid... Sel korral jäi tiirus kaheksa lasu järel üles lausa kaks märki. Vahe esimestega kasvas juba enam kui kaheminutiliseks, vahetuse andsime üle kaheksandana, kaotust liider Valgevenele 2.17,7. 

Ankrumees Zahkna polnud suusarajal küll nobedamate hulgas, kuid esimest korda õnnestus meil lasketiir puhtalt läbida. Sama kordus ka teisel laskmisel, kuid keskpärane suusakiirus suurt kohaparandust ei lubanud. Finišijoone ületas Eesti kuuendana, kaotust parimatele 2.40,1. Lõpuks teeniti siiski viies koht. 

Esikoha eest võitlesid enamiku võistlustest Valgevene ja Ukraina. Kord oli peal üks, siis teine. Viimasesse vahetusse mindi koos, edu lähima jälitaja Norra ees 46,4 sekundit.

Ankrumehed Sergei Botšarnikov (Valgevene) ja Dmitro Pidrutšnõi (Ukraina) käisid praktiliselt ühte sammu viimase lasketiiruni. Pidrutšnõi ei vääratanud, lasi puhtalt ning tüüris Ukraina võidule. Botšarnikovi närv kodupubliku ees vastu ei pidanud, ta läks trahviringile ning mängis peaaegu ka medali maha.

Hõbeda noppis Venemaa, esialgu pronksi Norra, kes aga võistluse järel diskvalifitseeriti. Seega tõusis poodiumi madalaimale astmele Valgevene.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles