Järelvaadatav ⟩ Suurüllatus: TalTech šokeeris veerandfinaali avamatšis Tartut

Postimees Sport
Copy

Eesti-Läti võrkpalliliiga veerandfinaali avamatšis üllatas TalTech koduväljakul Tartu Bigbanki, teenides 3:1 (27:25, 26:24, 9:25, 25:23) võidu.

Esimeses geimis kontrollis TalTech suurema osa ajast mängu käiku, ent 23:19 ja 24:22 eduseisust lasti külalised viigini. Seejärel suudeti end aga koguda ja ikkagi paremus 27:25 maksma panna.

Teises vaatuses oli olukord vastupidine, Tartul oli kasutada geimpalle, kuid TalTech tuli tagant ja võttis oma 26:24.

Kolmandas geimis ei jätnud taaralinlased midagi juhuse hooleks. TalTechile loovutati vaid üheksa punkti ning tundus, et paberil tugevam hakkab oma ülekaalu peale suruma.

Võõrustajad arvasid aga teisiti. Suuremat osa neljandast geimist juhiti paari punktiga. Tartlased jõudsid küll 23:23 viigini, ent lõpp kuulus TalTechile. 

Tasub meelde tuletada, et põhiturniiri teisena lõpetanud tartlased olid senini kaotanud vaid kolm matši, seitsmendaks jäänud TalTech võitis 24 kohtumisest vaid seitse.

Kahe võiduni peetav veerandfinaalseeria jätkub laupäeval Tartus. Vajadusel peetakse seal pühapäeval ka kolmas matš.

Üleplatsimeheks kerkis täna Tartu nurgaründaja Albert Hurt 24 punktiga. Võitate parimana tõi Mihkel Nuut 16 silma. 

Enne mängu:

Napilt põhiturniiril teiseks jäänud Tartu Bigbank on senistes omavahelistes mängudes TalTechiga (põhiturniiri 7.) peale jäänud 3:2, 3:1 ja 3:0.

Bigbanki peatreener Andrei Ojamets: «Teeme tööd ja valmistume teadmisega, et play-off’is algab kõik nullist. Need ei ole enam reamängud ja võtame veerandfinaale täie tõsidusega. Oleme neid küll viiel korral võitnud (lisaks liigamängudele ka karikas – toim), ent see on nüüdseks ilus mälestus. TalTech tuleb kindlasti suure hurraaga peale, neil on viimasest mängust Jekabpilsis positiivne emotsioon kaasa võtta,» rääkis Ojamets.

TalTechi juhendaja Janis Sirelpuu annab endale aru, et Tartu näol on tegu selle paari favoriidiga, ent teab sedagi, et play-off’is algab kõik nullist. «Hea uudis on see, et eile olime kõik koos trennis üle pika aja, välja arvatud «sõdurid». Poole pealt küll üks mees langes pingile. Kui põhiturniiri vaadata, siis punktivahe meie ja Tartu vahel on meeletu, seal on head Eesti vanad ja noored mängumehed kokku saanud. Et edu saavutada, peab meil rohkem kui kuus meest õnnestuma, meil peab olema hea päev. Loomulikult läheme iga punkti eest võitlema ja eks siis lõpuks näha ole, mis saab. Tabeliseis võib olla kõvasti vastase kasuks, aga pühapeäval algab kõik nullist,» rääkis Sirelpuu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles