VIDEO ⟩ CSKA kaotas ülivalusalt Euroliiga võtmematši, liidermeeskond jätkab võimsat seeriat

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Nikola Mirotic palliga.
Nikola Mirotic palliga. Foto: Euroleague

Korvpalli Euroliiga 26. voorus teenis Barcelona võõral väljakul väga tähtsa 82:80 võidu Moskva CSKA üle. 

Tippklubidele vääriline matš kulges väga võrdselt ning närviliselt. Initsiatiiv oli kord ühe, siis jälle teise käes, kuid kumbki otsustavalt eest ära ei saanud. Kaheksa sekundit enne lõpuvilet oli Barcelona edu kolm punkti. 

Pärast minutilist mõtteaega viigistas aga nurgast kolmese tabanud Mike James. Kusjuures eelneval rünnakul käkkis CSKA tagamängija rünnaku täielikult ära. Aga Barcelona polnud oma viimast sõna öelnud. 

Külalistele jäi viis sekundit ning pall toimetati Nikola Miroticile. Euroliiga üks hinnatumaid mängijaid ei väärtanud ning tabas veidi enne lõpuvilet otsustava viske. Järelejäänud sajandike jooksul CSKA enam viskele ei jõudnud. 

Kohtumine oli liigatabelit arvestades väga tähtis: kolmandat kohta kindlustanud Barcelona edestab nüüd viiendaks langenud CSKA-d kolme võiduga. Ühtlasi ähvardav Moskva klubi play-off´is koduväljaku eeliseta jäämine. Põhiturniiri lõpuni jääb kaheksa vooru. 

Päeva esimeses matšis jätkus Peterburi Zeniti nigel hooaeg, sel korral jäädi kodusaalis 68:77 alla Müncheni Bayernile. Paar nädalat tagasi peatreenerit vahetanud ja kogenud Xavi Pascuali palganud Venemaa klubi kaotas viienda mängu jutti. Jätkuvalt püsitakse tabeli viimasel real.

Liider Anadolu Efes ei vääratanud, võõral väljakul alistat 99:86 Berliini Alba. Türgi klubi võitis 11. mängu järjest, purjetades kindlalt põhiturniiri võidu suunas.

Samal ajal peetud matšis oli õhus üllatus, kuid Tel Avivi Maccabi suutis kodus Piraeusi Olympiacose vastu lõpuga kaotusseisust välja tulla ning napi 71:70 võidu noppida. Otsustava kaugviske tabas Scottie Wilbekin 10 sekundit enne lõpuvilet. 

Õhtu viimases mängus alistas Vitoria Baskonia kodusaalis 71:56 Belgradi Crvena Zvezda. 

Standings provided by Sofascore LiveScore
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles