Video ⟩ Suurepärase hüppe teinud Kristjan Ilves viskas nalja: võib-olla võtan Norra kodakondsuse (2)

Postimees Sport
Copy
Kristjan Ilves.
Kristjan Ilves. Foto: Sille Annuk

Kahevõistluse MK-karussell on sel nädalavahetusel Soomes Lahtis, kus peeti täna hüppemäe eelvõistlus. Eesti esinumber Kristjan Ilves oli väga heas hoos, saades neljanda koha.

Ilvese hüpe kandus 120 meetri peale ning temast teenisid rohkem punkte vaid MK-sarja valitseja Jarl Magnus Riiber, teine norralane Jens Luras Oftebro ja kodupubliku lemmik Ilkka Herola. 

Eelvõistlus peeti igaks juhuks, kui pühapäevase individuaalvõistluse hüppevoor peaks mingil põhjusel ära jääma. Homme lähevad starti meeskonnad, mis tähendab Ilvesele puhkepäeva.

Ülehomme hüpatakse ja sõidetakse suusarajal 10 km. Peaks eelvõistluse tulemused käiku minema, saaks Ilves lähte Riiberist 32 sekundit hiljem. Tornist hakatakse alla tulema Eesti aja järgi kell 10, murdmaasõit algab 14.45.

Ilves jagas pärast eelvõistluse hüpet ka värskeid kommentaare. Ta istus liidritoolil ning kandis Norra, kelle koondisega ta treenib, mütsi.

«Läks oodatust paremini,» alustas heatujuline Ilves. «Tunne on võrreldes eelmise MK-etapiga Trondheimis palju parem. Mulle visati juba Norra müts ka pähe, võib-olla on kodakondsuse vahetus ees, eks ole näha. Aga hoidke pöialt ja näeme juba pühapäeval!»

23-aastasel Ilvesel on pool käimasolevast hooajast vigastuse tõttu vahele jäänud. Tema kaukas on 42 MK-punkti, mis annab 32. koha. Riiberil on koos tervelt 1460 silma.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles