Johannes Erm kordas isiklikku rekordit, Tilga sai nulli

Postimees Sport
Copy
Johannes Erm
Johannes Erm Foto: Universtity of Georgia Athletics

USAs Texases toimuvatel NCAA lõunakonverentsi sisekergejõustiku meistrivõistlustel tegid üksikaladel kaasa ka Eesti kümnevõistlejad Johannes Erm ja Karel Tilga.

Möödunud aastal kümnevõistluses U23 vanuseklassis EM hõbeda võitnud Erm ületas teivashüppes kõrguse 4.96, millega teenis 9. koha. Tulemus 4.96 tähistab Ermi jaoks sisetippmargi kordamist, väljas on noormees kerkinud ka üheksa sentimeetrit kõrgemale. 

Teivashüppesektoris oli võistlemas ka 2018. aastal Götzise kümnevõistluses 8102 punkti teinud Karel Tilga, kes võistluse algkõrgusest (4.96) üle ei saanud. Tilgale oleks see tähendanud ka suur rekordiparandust, sest mehe senine parim on 4.70.

Teivashüppe võitis Matthew Peare Kentucky ülikoolist, kes ületas 5.46.

Erm ja Tilga võtsid mõlemad osa ka 60 meetri tõkkejooksu eeljooksudest. Erm läbis distantsi ajaga 8,08 ning teenis 13. koha. Isiklikust rekordist jäi ta kolme sajandiku kaugusele. Tilga sai tõkkesprindis kirja tulemuse 8,51 ning jäi enda tippmargist kahe kümnendiku kaugusele. Viimasena viis finaali aeg 7,92.

NCAA lõunakonverentsi sisekergejõustiku meistrivõistlustel on kavas ka seitsmevõistlus, kuid kumbki eestlane seal kaasa ei tee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles