Lätlane Rastorgujevs jäi EMil napilt kullata, Ermits pääses ainsa eestlasena jälitusse (1)

Postimees Sport
Copy
Läti laskesuusataja Andrejs Rastorgujevs.
Läti laskesuusataja Andrejs Rastorgujevs. Foto: ANDERS WIKLUND/AFP

Laskesuusatamise Euroopa meistrivõistlustel võitis meeste 10 km sprindi Venemaa laskesuusataja Matvei Jelisejev. Neljal trahviringil käinud Kalev Ermits teenis 47. koha.

Esimese tiirus ühe eksimuse teinud Jelisejev läbis teise laskmise puhaste paberitega ning väljus tiirust 7,1-sekundilises eduseisus lätlase Andrejs Rastorgujevsi ees. Viimase ringi esimesel poolel andis venelane aga lätlasele kõvasti aega ära ja tuli 8,4 km vaheajapunkti juba 1,2-sekundilises kaotusseisus. Ometi suutis Jelisejev viimase 1,6 kilomeetriga kaotussekundid enda kasuks pöörata ning finišis Rastorgujevsit 4,1 sekundiga edestada. Pronksmedali teenis norralane Aleksander Fjeld Andersen (1; +25,5).

Esikuuikusse mahtusid ka leedulane Vitautas Strolia (1; +26,3), valgevenelane Sergei Botšarnikov (1; +27,5) ja sakslane Roman Rees (0; +30,8).

Kalev Ermits (1+3) sai nelja eksimusega 47.koha, kaotades võitjale 1.57,3ga. Koht viienda kümne lõpus viis Ermitsa ka jälitussõitu.

Eestlastest olid võistlustules veel Joosep Perv ja Mart Vsivtsev. Perv oli kolme trahviga 107. (+5.21,0) ja Vsivtsev kahe eksimusega 110. (+5.44,6) positsioonil. 

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles