Johaug võitis taas, aga väga napilt

Postimees Sport
Copy
Therese Johaug teenis täna napi võidu
Therese Johaug teenis täna napi võidu Foto: MATHIAS BERGELD via www.imago-images.de/imago images/Bildbyran

Lahtis peetud murdmaasuusamise MK-sarja naiste 10 km kilomeetri eraldistardist klassikasõidu võitis norralanna Therese Johaug. Hooaja 17. etapivõidu teeninud suusataja edestas teisena lõpetanud rootslannat Ebba Anderssoni 3,4 sekundiga.

Johaug haaras eduseisu esimest korda 3,5 km vaheajapunktis, kus edestas Krista Pärmäkoskit 1,2 sekundiga. Andersson kaotas seal norralannale  5,4 sekundiga, aga tegi rajal tugeva teise poole ja kerkis finišis teiseks. Lõpuga suutis rootslanna Johaugile ka natuke lähemale tulla. 

Kolmanda koha teenis kodupubliku rõõmuks soomlanna Pärmakoski, kes Johaugile 11,8 sekundiga kaotas. Neljas oli täna väga kiire alguse teinud 20-aastane Frida Karlsson. Rootslanna edestas 1,1 km peal Johaugi 5,7 sekundiga, kuid ei pidanud raevukale algusele lõpuni vastu. Finišis kogunes Seefeldi MM-hõbedal Johaugile kaotust 21,9 sekundit. Viienda koha teenis Ingvild Flügstad Östberg (+25,0), kuues oli venelanna  Natalja Neprjajeva (+31,2).

Johaugile oli see karjääri 63. MK-etapivõiduks tavadistantsil. Selle saavutusega tõusis ta mööda Marit Björgenist, kelle saagiks jäi 62. distantsisõitude etapivõitu. Kokku (koos sprintidega) on Björgenil MK-sarjas 114 võitu, Johaugil 73.

MK-sarja üldarvestuses on Johaugi edu mäekõrgune: ta on kogunud 2368 punkti ja edestab teisel kohal paiknevat Heidi Wengi 721 silmaga. Kolmandat kohta hoidev Neprjajeva on kollasest liidrisärgist lausa 1068 punkti kaugusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles