Galerii ⟩ Koroonaviirus mitme riigi graatsiate võimlemisturniiri suurt ei seganud (1)

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy

Nii palju liikumise ilu ja kehalist nõtkust, nagu on neil päevil Tartu ülikooli spordihoones, ei ole juba kaua Emajõelinnas näha olnud. Kõrva hakkas lisaks muusikale väga mitmeid keeli, alustades eesti ja vene ning lõpetades türgi ja korea keelega. Seda kõike pakub Eesti suurim võimlemisturniir Miss Valentine, mille krooniks selguvad pühapäeval esimest korda siinses piirkonnas iluvõimlemise Grand Prix´ ehk GP-etapi võitjad.

Miss Valentine'i rühmakava võistlusel astusid publiku ja kohtunike ette kaheksa riigi naiskonnad. GP-etapi võitu iluvõimlemises hakkas teiste graatsiate hulgas jahtima mitme maa 30 tippvõimlejat. Kuidas on mõjunud võistlusele kogu maailmas paanikat külvanud uus taud?

«Koroonaviirus meie võistluste taset väga palju alla viinud ei ole, kuigi Hiina ja Malaisia delegatsioonid loobusid,» ütles Miss Valentine'i peakorraldaja Janika Mölder. «Kahjuks, nii nagu luureandmed ka rääkisid, teatas oma loobumisest vigastuse tõttu valitsev maailmameister Dina Averina. Kuid tema kaksikõde, MMil mullu mitmevõistluses hõbemedali võitnud Arina Averina on kohal, nii nagu paljud teisedki maailma tippu kuuluvad ja olümpiamängudeks valmistuvad iluvõimlejad.»

Eesti koondist esindavad Miss Valentine'i pressiteate kohaselt kodusel suurvõistlusel Viktoria Bogdanova, Carmen Marii Aesma, Melany Keler ja Polina Muraško.

«Ootame kõiki võimlemissõpru ja niisama spordihuvilisi ka pühapäeval Tartu ülikooli spordihoonesse,» ütles Mölder. «Tipptasemel võimlejad pakuvad erakordse elamuse, seda võin ma küll lubada.»

26. veebruaril Tartu ülikooli spordihoones alanud 26. korda peetavast Miss Valentine'i võimlemisturniirist võtab osa ühtekokku üle 900 võimleja, 80 kohtuniku ja 180 treeneri.

1. märtsil on iluvõimlemise GP-etapil kavas finaalid: kell 17.30 rõngakava, kell 17.55 pallikava, kell 18.40 kurikakava ja kell 19.05 lindikava.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles