VIDEO ⟩ Kas kohtunikud päästsid Manchester Unitedi naha?

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Chris Kavanagh näitab Carlo Ancelottile punast kaarti.
Chris Kavanagh näitab Carlo Ancelottile punast kaarti. Foto: Martin Rickett/EMPICS Sport/Scanpix

Inglismaa jalgpalli kõrgliigas leppisid Everton ja Manchester United 1:1 viiki, kuigi kohtumise viimastel minutitel jõuti ka teist korda sihile. 

Käisid matši üleminutid, kui Evertoni pallur Dominic Calvert-Lewin palli Manchester Unitedi võrku saatis. Olukorra muutis aga keeruliseks tõik, et varasemast oli väravaesisele istuma jäänud Gylfi Sigurdsson, kes aga löögi momendil jalad eest tõmbas.

Pärast videokorduse vaatamist fikseeris peakohtunik Chris Kavanagh suluseisus ning tühistas värava. Nõnda lõppeski matš 1:1 viigiga.

Kohtumise järel oli Evertoni loots Carlo Ancelotti vihane ning ta läks kohtunikelt õigust nõudma. See kulmineerus treenerile punase kaardiga. 

Nii sotsiaalmeedias kui ka ekspertide seas jagunevad arvamused kaheks. Tõsi, Sigurdsson oli kindlasti suluseisu positsioonil, kuid palli ta ei puudutanud. 

«Gylfi oli suluseisu positsioonil, aga meie arvates ta ei piiranud väravavahi vaatevälja, kohtunike arvates ta seda tegi,» selgitas Ancelotti kohtumise järel. 

Juhendaja loodab, et talle antud punane kaart siiski tühistatakse: «Küsisin lihtsalt selgitust suluseisu olukorra kohta. See oli arusaamatus, et mulle punane kaart anti. Rääkisin kohtunikuga pärast matši, aga see oli privaatne vestlus. Ma polnud lugupidamatu. Tean, et otsuse tegemine oli raske.»

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles