VIDEO ⟩ Madridi Real surus El Clasicos kindlalt Barcelona põlvili (1)

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Vinicius Junior.
Vinicius Junior. Foto: JUAN MEDINA/REUTERS/Scanpix

Jalgpallimaailma ühes põhimõttelisemas vastasseisus alistas Madridi Real koduväljakul 2:0 Barcelona. 

Muide, tänane El Clasico oli 180., mil mõõgad ristati liigamatšis. Siiani olid mõlemad teeninud võrdselt 72 võitu, 35 korral on lepitud viigiga. 

Juba esimestest minutitest oli näha, et Real ei tulnud väljakule nalja tegema. Nad haarasid initsiatiivi, kuid sageli jättis rünnakute lõpetamine soovida. Barcelona püsis kaitses kannatlikult, panustades kiiretele vasturünnakutele.

Avapoolaja tekkisidki pigem ohtlikumad olukorrad külalistel. Enne pausi päästis väravavaht Thibaut Courtois võõrustajad paaril puhul kaotusseisu jäämisest. Rahulikult ei saanud mängu nautida aga ka belglase ametivend Marc-Andre ter Stegen. Mõlemad puurilukud olid ülesannete kõrgusel: esimesel kolmveerandtunnil jäid väravad löömata. 

Riietusruumidest naasid selgelt ülesköetumalt Reali mehed. Mida minutid edasi, seda rohkem said nad mängu üle kontrolli, esialgu veidi nürid rünnakud muutusid üha teravamaks. Aina rohkem pidi oma oskusi demonstreerima ter Stegen, kes nii mõnelgi korral suurepärase tõrjega Barcelonat elus hoidis. 

Lõputult sakslasest väravavaht siiski tiimi oma õlul kanda ei jaksanud. Kodumeeskonna surve kandis vilja 71. minutil, mil Vinicius Junior vasakult äärelt plagama pääses. 19-aastasel ründajal oli ka veidi õnne, sest pall lendas Barcelona väravasse Gerard Pique jalast, mänguvahend muutis veidi suunda.

Värava järel ei muutnud Real aga põrmugi oma stiili: nad jätkasid ründamist ning tekitasid ohtlike olukordi. Lahtises mängus tekkis ka Barcelonal pool-võimalusi, kuid i-le jäi punkt panemata. Viimane sõna jäi koduperemeestelele, 2:0 võidu vormistas Mariano tabamus teisel üleminutil. Võõrustajatele igati teenitud võit!

Ühtlasi tõusis Real Hispaania kõrgliiga liidriks, kuid Barcelona jääb maha vaid ühe silmaga.

Standings provided by Sofascore LiveScore
 
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles