Postimehe sporditoimetuse podcast'is «Kehakultuur» oli sel nädalal külas kümnevõistleja Janek Õiglane.

Kergejõustiku sisehooaeg on lõppenud ning Tokyo olümpiamängudega kulmineeruv välihooaeg ukse ees. Ajakirjanikud Jarmo Jagomägi ja Carl-Robert Puhm kutsusid sel puhul külla 2017. aasta MMil neljanda koha teeninud kümnevõistleja Janek Õiglase. Talvisest sisehooajast loobunud kergejõustiklane selgitas otsuse tagamaid ja avaldas, milliste mõtetega ta suvele vastu läheb.

Õiglase sõnul plaanib ta sel hooajal teha neli kümnevõistlust ning suurimaks eesmärgiks on mõistagi olümpiamängud. Heas hoos tuleb juba olla aga juba hooaja esimesel võistlusel Götzises, sest kodused konkurendid ei maga ja tiitlivõistluse künnis võib osutada vägagi kõrgeks.

Ta arvab, et olümpiamängude norm (8350 punkti) on praegu jõukohane neljale Eesti kümnevõistlejale. «See on väga kõrge summa ja selle tegemine ei ole üldse lihtne. Paberi peal on rohkemad võimelised, aga kokkupanemine on teine teema. Usun, et normi teeb täis kolm meest, võib-olla ka neli,» sõnas 2017. aasta MMil esimesena medalita jäänud mees.

Ise loodab ta lisapunkte leida teisest päevast. «Tunnen, et teisel päevalt saan endast veel välja võtta. Olen küll üsna okei järgmise päeva mees, aga see on ka koht, kus saan oma trumbid välja käia.»

Lisaks selgitas Õiglane Rootsi teivashüppaja Armand Duplantise fenomeni, avaldas, miks USA sportlased tihti tiitlivõistlusel parimas vormis pole ning rääkis suurimatest väljakutsetest kümnevõistluses.

Saates tulid arutelu alla Rally Estonia ärajäämine, Anett Kontaveidi hooaja algus, Saaremaa võrkpalli euromängud ning kodune veerandfinaalseeria, laskesuusatamise EM, jalgpalli Meistrite liiga ja palju muudki põnevat. Kuula lähemalt! 

Kommentaarid
Copy