Tommi Mäkinen on WRC-isades väga pettunud

Postimees Sport
Copy
Tommi Mäkinen.
Tommi Mäkinen. Foto: Sander Ilvest

Autoralli MM-sari võtab 2022. aastaks kasutusele hübriidtehnoloogia, ent kuidas see kõik välja näeb, pole praegu täiesti klaar. Selgus peaks saabuma tänavu suveks, kuid teadmatus pole Toyota tiimipealikule Tommi Mäkinenile meeltmööda.

Soomlane ütles prantsuskeelsele AutoHebdole, et algselt ei pidanud 2021. ja 2022. aasta reeglid suurt muutuma. Lisanduma pidi vaid hübriidtehnoloogia ehk Toyota oleks saanud järgmisel aastal võtta kasutusele Yaris GR WRC ning seda ülejärgmiseks hooajaks täiustada hübriidtehnoloogiaga. Viimasest pole MM-sarjal maailma autoturgu vaadates pääsu.

«Nüüd aga tundub, et reeglid vaadatakse taas üle ja olukord ei paista hea. Oleme väga pettunud,» tunnistas 55-aastane endine tipp-piloot, kelle MM-karjäär vältas 17 aastat.

Sõitjana Mitsubishiga neljakordseks maailmameistriks kroonitud soomlane lisas, et tal pole aimugi, millised saavad 2022. aasta reeglid täpselt olema. «Tean vaid seda, et peame looma täiesti uue auto. Peame leidma palju vahendeid, aga ma ei tea, kust neid leida.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles