MM-sarja üldliider Evans: ma ei kopeeri Ogier'd, vaid ajan oma asja

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Elfyn Evans.
Elfyn Evans. Foto: McKlein/Toyota Gazoo Racing WRT

Senise autorallihooaja suurim üllataja on kahtlemata hooaja eel Toyota leeri siirdunud Elfyn Evans, kelle leiab pärast kaht rallit sarja kokkuvõttes esikohalt. 

Briti sõnul pani ta oma tänavusele heale hoole aluse juba mullu, kui ammutas M-Spordis selge esisõitja rolli täites metsikult kogemusi ja enesekindlust. 

«Olen praegu sõitjana selles staadiumis, et tean täpselt, mida autost ootan, seega ma ei karda seda enam autost välja pigistada,» sõnas Evans WRC kodulehele antud usutluses. «Kui ma kolm aastat tagasi Sebastien Ogier'ga ühes võistkonnas olin, mõtlesin niimoodi: kui Seb maailmameistrina midagi tahab, siis ta ei saa ju eksida. Tegelikult tuleb ise asjadest aru saada. Ma pole siin Sebastieni kopeerimas, vaid oma asja ajamas.»

«See pole midagi uut, vaid ma käitusin samamoodi ka mullu. Asjad muutusidki eelmise aasta Rootsi ralli eel. Auto oli siis selgelt aeglane ja teadsime ühes meeskonnaga, et peame midagi muutma. Nii neil kui ka minul olid mõned mõtted ja otsustasime neid kombineerida. Ja siis ühtäkki tulime siia ja lendasime,» meenutab mullu Rootsis kolm katsevõitu noppinud ja üldarvestuses viiendana lõpetanud Evans. 

«Tegime palju muudatusi, kuid meeskond toetas mind täielikult. See andis mulle enesekindlust, et ma saan tegelikult ka aru, kuidas asjad töötavad ning mõistan, mida ise masinast tahan. Ladusin kõigele vundamendi siis,» jätkas Evans.

Hoolimata heast hooaja algusest pole britt aga pilvedesse tõusnud. «Hooaeg on alles noor ja ma ei taha liiga palju sõna võtta. Meil on selja taga hetkel kaks väga spetsiifilist rallit, kuid mõistagi annavad need esitused mulle enesekindlust, et olen õigel teel,» sõnas hooaja avaetapil Monte Carlos kolmandana lõpetanud ning viimati Rootsis võidutsenud Evans.

MM-sari jätkub järgmisel nädalal Mehhikos. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles