Therese Johaug teenib suusarajal pea kaks korda rohkem kui parimad mehed

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Therese Johaug.
Therese Johaug. Foto: MATHIAS BERGELD via www.imago-images.de/imago images/Bildbyran

Tänavu koguni 19 MK-etappi võitnud Therese Johaug on lisaks lillekimpudele ja erinevatele autasudele teeninud ka kenakese kopika.

Norra portaali VG arvutuste kohaselt on 31-aastane norralanna tänavu teeninud 238 000 eurot, mida on ligemale kaks korda rohkem kui edukaim meessuusataja. 

Meeste MK-sarja tänavune üldvõitja, venelase Aleksander Bolšunovi preemiasummad ületavad vaevalt 145 000 euro piiri. Talle järgnevad Johannes Høsflot Klæbo (128 000 eurot) ja Pål Goldberg (98 000 eurot). 

Naiste arvestuses hoiab Johaugi järel teist kohta Heidi Weng (120 000 eurot), kolmas on venelanna Natalia Neprjajeva (86 000 eurot)

Norra murdmasuusakoondise pealiku Espen Bjervigi sõnul on tegu küll suurte summadega, kuid kui kõrvutada neid teiste aladega, ei kannata preemiarahad väga kriitikat. «Kõik sõltub, millega seda võrrelda. Kui kõrvutame seda näiteks jalgpallis ringlevate summadega, on see peenraha,» sõnas ta.

Muideks, veel mõned aastad tagasi oleks Johaug teeninud veelgi suuremaid summasid, kuid ametnikud otsustasid auhinnarahad võrdsemalt ümber mängida. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles