VIDEO ⟩ Järjekordse suurepärase partii teinud Maik-Kalev Kotsar sai ajaloolisel õhtul kõvasti kiita

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Maik-Kalev Kotsar palliga.
Maik-Kalev Kotsar palliga. Foto: gamecocksonline.com/

USA korvpalli üliõpilasliigas NCAA aitas Maik-Kalev Kotsar South Carolina 83:71 võiduni Mississippi State´i üle. 

Neljandat aastat ookeani taga palliva Kotsari jaoks oli tegemist väga tähtsa õhtuga, läinudöise matšiga tähistati tema Senior Nighti (ülikoolikarjääri viimane põhiturniiri mäng kodupubliku ees - toim). Meie mees tõusis tähtsal hetkel ka mängu staariks.

Väljakult 22-st viskest üheksa tabanud Kotsar tõi oma meeskonna parimana 20 punkti, lisaks jagas ta neli resultatiivset söötu. Publik saatis eestlase platsilt ära seistes aplodeerides, paljud avaldasid kiitust sotsiaalmeedias. 

«Kotsar peaks kuuluma South Carolina kuulsuste halli. Loodan väga, et ta jätkab USA-s,» kirjutab üks.

«See kõlab klišeena, aga Kotsar näitas, et tähtis pole särav algus, vaid hoopis hiilgav lõpp. Vahet pole, kas South Carolina jõuab Märtsihullusele või mitte, siis Kotsar väärib SEC konverentsi parimate hulka jõudmist,» lisab teine.

«Meeskonna hing ja süda lahkub. Kotsarit on väga raske asendada,» ütleb kolmas. 

Kotsarile oli tähtsal õhtul kaasa elamas ka tema perekond.

«Tunnen, et võitlesime väga kõvasti. Usun, et minu edu tugineb enesekindlusel. Ma ei tabanud täna küll kohati viskeid, kuid tiimikaaslased toetasid mind ja julgustasid edasi paugutama,» ütles Kotsar võidumängu järel. 

Eesti koondislane on hooaja teises pooles tõusnud hiilgavasse vormi. Viimasest 11-st mängus kümnes on ta jõudnud kahekohalise punktiskoorini, olles tiimi liider.

«Ülikoolis treenides on Kotsari-sugused mängijad tõeline unistus. Selliste persoonide nimel seda tööd teengi. Olen tema üle väga uhke,» ütles South Carolina peatreener Frank Martin pärast viimast matši. Kogenud juhendaja tunnistas, et ühel hetkel hakkas ta eestlasesse usku kaotama, kuid siis suutis Kotsar end tõestada.

South Carolina hoiab SEC konverentsis kümne võidu ja seitsme kaotusega kuuendat kohta, põhiturniir lõppeb nädalavahetusel, mil kohtutakse võõrsil Vanderbiltiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles