Järelvaadatav ⟩ TalTech jõudis võrkpalli Balti liigas finaali

Postimees Sport
Copy

Naiste võrkpalli Balti liiga teises poolfinaalis alistas TalTech/Tradehouse 3:0 (25:22, 25:17, 25:13) TK Kaunase. Homses finaalis kohutakse täna Tartu naiskonna alistanud Riia Võrkpallikooliga.

Põhiturniiril kindlat mängu näidanud TalTech ei loovutanud tänases Jüri Spordihoones peetud poolfinaalis põhiturniiril viiendaks tulnud TK Kaunasele geimigi, kindlustades 3:0 võiduga klubi ajaloo esimese finaalkoha. Ka põhiturniiril jäi omavahelistes mängudes peale TalTech, kes võttis võõrsil 3:0 ja kodusaalis 3:1 võidu.  

Kadi Kullerkann panustas TalTechi võitu 18 (+14) ja Liis Kullerkann 13 punkti, Merilin Paalo arvele kogunes 8 punkti. Eesti naiskond oli leedulannadest selgelt parem rünnakul, kui punktiks löödi 41% rünnakutest. Leedu naiskonna sama näitaja oli vaid 24%. Blokis oli aga punktidega 11-7 parem Kaunase võistkond. 

Homne Balti liiga finaal TalTechi ja Riia Võrkpallikooli vahel algab kell 18 ja on otsepildi vahendusel nähtav Postimehest.

Enne mängu:

Põhiturniiril võitis TalTech mõlemad omavahelised mängud, jäädes võõrsil peale 3:0 ja kodusaalis 3:1 tulemusega. Põhiturniiril kogus TalTech parimana 45  ja Kaunas viiendana 27 punkti. Veerandfinaalseerias mängis TalTech 3:1 ja 3:0 üle Leedu võistkonnast TK Aušrine, Kaunase esindus pidi edasipääsuks pingutama kolm mängu – avakohtumise 3:0 võidu järel lepiti Jelgava/LLU vastu 2:3 kaotusega, misjärel võeti 3:2 võit, kirjutab Volley.ee.

Senistes mängudes on TalTechile enim punkte toonud Kadi Kullerkann, kelle arvele on märgitud kaheksandana 220 punkti. Üheksandal kohal on resultatiivseim Kaunase mängija, kelleks on 218 punkti kogunud Kotryna Motiejunaite.

TalTech/Tradehouse’i peatreener Marko Mett rääkis, et finaalturniirile minnakse suurte eesmärkidega. «Loomulikult tahame võita, oleme seda soovinud ka kahel eelneval hooajal, aga paraku pidanud lõpuks ikkagi neljanda kohaga leppima. Ainus Balti liiga medal pärineb aastast 2016 ja ajalooline saavutus oleks juba pääsemine finaali,» rääkis Mett.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles