Rootsi suusatäht kirus vanamoelist lähenemist: ma pole näinud mehi nii tegemas (1)

Henry Lääne
Copy
Ebba Andersson.
Ebba Andersson. Foto: JON OLAV NESVOLD/www.imago-images.de

Murdmaasuusatamise U23 MMil oli eile Rootsi pidupäev, kui naiste 15 km klassikasõidus võeti kolmikvõit. Kulla saanud Ebba Andersson oli pärast võistlust küll rõõmus, kuid ühe fotograafi soov valmistas talle tuska.

Nimelt on saanud vaat et traditsiooniks, et pärast sõitu tehakse esikolmikusse jõudnud naistest foto, kus nad kõik koos üles hüppavad ja rõõmustavad. Anderssoni, kes oli eelmisel nädalavahetusel Lahti MK-etapil lähedal Therese Johaugi alistamisele, arvates on see aga tobe.

«Ma pole kunagi näinud pilti, kus mehed niimoodi teevad,» vahendab tema sõnu Rootsi väljaanne Expressen. «On vanamoeline, et tüdrukud peavad seda alati tegema.»

Rootsi suusaliidu kommunikatsioonitöötaja Lukas Johanssoni sõnul soovis naistest säärast pilti üks fotograaf. Ehkki Andersson pidas seda tobedaks, läks ta ometi pildistaja palvega kaasa.

22-aastane Andersson on käesolevalt MMilt võitnud kaks kuldmedalit. Noorusest hoolimata on ta poodiumile tõusnud ka olümpiamängudel ja täiskasvanute MMil ning mullu Seefeldis krooniti ta Rootsi teatenaiskonnaga maailmameistriks.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles