VIDEOMEENUTUS ⟩ Kuidas kohalik õlu Neuville’ile Mehhikos poodiumikoha päästis?

Postimees Sport
Copy
Foto: Twitter/Twitter

Belgia rallisõitja Thierry Neuville oli 2014. aastal Mehhiko rallil lähedal kolmanda koha kaotamisele. Neuville’i auto radiaator hakkas teel hooldusalasse lekkima ning ralliässa ähvardas tee äärde jäämine.

Kui tavaliselt ei käi alkohol ja autosõit kuidagi kokku, siis sedapuhku tuli Neuville’ile appi just nimelt õlu. Esikolmik sai finišis auhinnaks suure pudeli Corona õlut – ikkagi Mehhiko! – ning vedelik kuluski nüüd marjaks ära. Jupphaaval edasi liikudes ja kesvamärjukest radiaatorisse juurde valades jõudis belglane hooldusalasse.

Mehhiko rallil on rohkelt kummalisi asju juhtunud. Kris Meeke elas 2017. aastal üle äreva momendi, kui liidripositsioonil olles sõitis britt ralli viimasel kiiruskatsel rajalt välja autoparki. Ta suutis siiski rajale tagasi saada ja teenis rallivõidu. 

2015. aastal sõitis Ott Tänak kolmandal kiiruskatsel Mehhiko rallil teelt välja järve. M-Spordi suurepärase töö tulemusel pääses eestlane samal rallil tagasi rajale.

Tänavu toimub Mehhiko ralli 12.–15. märtsini. Thierry Neuville on kogunud kahe ralliga 42 punkti ja asub üldarvestuses teisel kohal, sama palju punkte on waleslasel Elfyn Evansil. Ott Tänak on 20 punktiga kuuendal kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles