Video ⟩ Uhket soolosõitu üritanud Johaug jäi Holmenkollenis esikohata

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Enamiku distantsist uhkes üksinduses suusatanud Therese Johaug jäi kodupubliku silme all võidust ilma.
Enamiku distantsist uhkes üksinduses suusatanud Therese Johaug jäi kodupubliku silme all võidust ilma. Foto: Hanninen/Newspix24/SIPA/Scanpix

Holmenkolleni naiste 30 km pikkusel suusamaratonil võidutses rootslanna Frida Karlsson, kes püüdis vahetult enne lõppu kinni pea terve distantsi uhkes üksinduses ees rüganud Therese Johaugi.

Johaug alustas oma peaaegu-soolosõiduga vahetult enne esimest vahefinišis 3,7 km peal. Pärast seda hakkas ta peagrupiga jõudsalt vahet suurendama: 10 km peal oli ta edu 33,2 sekundit ning 20 km peal juba 53,2 sekundit. Seejärel aga jõujooned muutusid ning seda suuresti tänu asjaolule, et Johaug otsustas suuski mitte vahetada. 

Viis kilomeetrit enne lõppu oli Johaugi edu teda jälitama asunud Rootsi tandemi Karlsson-Ebba Anderssoni ees kahanenud kõigest 23,3 sekundi peale. Ning kuigi Anderssoni hoog rauges, jätkas Karlsson üksi Johaugi püüdmist ja kilomeeter enne lõppu õnnestus tal tänavuse hooaja valitsejanna ka kätte saada. Ning lõpuks temast mööda minna. 

Karlssoni võiduajaks märgiti 1:22.19,1, Johaug kaotas talle 1,2 sekundiga. Kolmas oli Andersson (+20,9). 

Holmenkolleni naiste suusamaratoni esikümme.
Holmenkolleni naiste suusamaratoni esikümme. Foto: Kuvatõmmis

Viimati rändas Holmenkolleni naiste maratoni võit Norrast väljapoole 2008. aastal, kui esimesena ületas finišijoone ukrainlanna Valentina Ševtšenko. Aasta hiljem, kui Holmenkolleni suusastaadioni remondi tõttu toimus maraton Trondheimis, oli parim sloveen Petra Majdic.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles