Ilvesel on kahju, et hooaeg sai läbi: oleksin tahtnud veel võistelda (1)

Kris Ilves
, reporter
Copy
Kristjan Ilves hüppemäel.
Kristjan Ilves hüppemäel. Foto: Tairo Lutter

Täna sai Norras Oslos läbi kahevõistluse MK-hooaeg. Kristjan Ilves sai hooaja viimasel võistlusel 22. koha, MK-sarja üldarvestuses oli Eesti parim kahevõistleja 56 punktiga 31. positsioonil.

Esialgse plaani alusel oleks pidanud MK-hooaeg lõppema järgmisel nädalal Saksamaal Schonachis, kuid etapp jääb lumepuudusel ära. Samal põhjusel ei toimunud veebruaris MK-etappi Otepääl. «Pigem on kahju, et hooaeg sai läbi. Üks nädalavahetus oleks võinud veel olla. Hakkasin vigastuse tõttu hilja tegutsema, oleksin tahtnud veel võistelda,» lausus Ilves Postimehele.

23-aastane Ilves elas hooajaeelsel võistlusel üle karmi kukkumise ja taastumine kaelavigastusest osutus sedavõrd pikaks, et kahevõistleja sai avastardi kirja alles jaanuaris Itaalias Val di Fiemmes toimunud jõuproovil. 

Kokku mahtus Ilves punktikohale ehk 30 parema sekka kaheksal võistlusel, paremad tulemused oli Austrias Seefeldis saavutatud 17. ja 18. kohad. Täna oli eestlane hüppemäel 12. kohal, kuid suusarajal loovutas kümme positsiooni. Eilses eelvoorus oli Ilves suisa tänavuse hooaja valitseja Jarl Magnus Riiberi järel teine.

Ilves on rahul, et on leidnud hüppemäel kindluse. «Viimaste nädalatega läks hüpe suhteliselt kindlaks. Olen ropult vaeva näinud ja kannatust varunud, et hoovõtt saada stabiilseks. Hakkab jõudma sinnamaale, milleks olen võimeline. Täna polnud õnne. Eile sain heades tingimustes hüpata, täna sain kehvema tuule – niimoodi need vahed tulevad. Aga hüppel polnud viga. Mul on hea meel, et hüpped on stabiilsed.»

Ilves oli kümnekilomeetrilisel murdmaadistantsil poolel maal seitsmeliikmelises grupis, mis heitles 8.-14. kohtadele. Ta pudenes konkurentsist ja ületas finišijoone 22. kohal. «Suusarajal oli tegelikult suhteliselt hea tunne ja võistlustahe oli normaalne. Algus oli paljulubav. Kolmandal ringil hakkasin pärast suurt tõusu maha jääma, sõitsin pikalt 14. kohal, aga viimase ringi lõpus tuli kiire kaheksane punt. Keha oli nii tühi ja tunne polnud enam kõige parem. Võib-olla olin alguses liiga optimistlik,» rääkis Ilves.

MK-sarja üldvõitjaks krooniti teist aastat järjest Norra kahevõistleja Jarl Magnus Riiber, kes võitis tänavusel hooajal 17 võistlusest 14. Ta kogus 1586 punkti, edestades lähimaid konkurente mäekõrguse eduga. Teise koha sai 1106 punkti kogunud norralane Jørgen Graabak, kolmas oli 917 punktiga sakslane Vinzenz Geiger. Seitsme parema seas oli neli norralast ja kolm sakslast.

Kuigi hooaeg MK-sarjas on lõppenud, siis Ilves puhkusele ei mõtle. «Tulen nüüd Eestisse ja ilmselt olen paar nädalat kodus. Märtsi viimasel nädalal toimuvad Lillehammeris meistrivõistlused ja võib-olla jään sinna treenima. Üritan hooaega pikemaks venitada ja võib-olla aprillis paar nädalat rahulikumalt võtta. Hooaeg lõppeb vara, aga trenni tuleb edasi teha,» sõnas Ilves.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles