Tommi Mäkinen: Evansi lisandumine tiitlikonkurentsi muudab ralli MMi tublisti põnevamaks

Toimetas Ville Arike
Copy
Tommi Mäkinen.
Tommi Mäkinen. Foto: Sander Ilvest

Toyota rallitiimi juht Tommi Mäkinen peab tänavust MM-sarja viimaste aastate põnevaimaks, sest tema sõnul lisandub senisele kolmele tiitlinõudlejale neljaski - Walesi mees Elfyn Evans.

Omal ajal neljakordseks maailmameistriks tulnud Mäkineni sõnul võidavad teravnenud konkurentsist fännid. Evans asus kahe esimese etapiga teatavasti MM-sarja juhtima. Lisaks temale ihkavad hooaja lõpus tõusta pjedestaali kõrgeimale astmele tiitlikaitsja Ott Tänak, tema Hyundai meeskonnakaaslane Thierry Neuville ning Toyota piloot Sebastien Ogier. 

«Oleme väga heas olukorras. Evansi lisandumine tippkonkurentsi muudab olukorra fännide jaoks hoopis teistsuguseks. Meil on Elfyni näol olemas neljas potentsiaalne tiitlinõudleja,» rääkis Mäkinen portaalile DirtFish.

«Arvan, et see on kõigi aegade parim, ideaalne olukord. See on sama hea, kui liitub mõni uus tipptasemel meeskond, mis aitaks suuremal arvul pilootidel tipus olla.»

Mäkinen lisas, et Rootsi ralli andis maailmale veelgi häid uudiseid Kalle Rovanperä kolmanda koha näol. «Me ei tea, millal ta on tiitli nõudlemiseks täiesti valmis, sest ta vajab veel kogemusi, aga oleme kindlad, et ta tuleb. See oli imeline, mida ta Rootsis tegi - enamat, kui keegi arvata oskas.» 

Sel nädalal peetakse MMi kolmas etapp Mehhikos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles