Meeke: tean täpselt, mis on Evansi edu saladus

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Kris Meeke.
Kris Meeke. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Endine WRC sõitja Kris Meeke teab täpselt, miks Toyotas tema koha endale saanud Elfyn Evans praegu sedavõrd head minekut näitab ja kahe etapi järel MM-sarja juhib.

Eelmisel aastal Toyotaga MM-sarjas kuuenda koha teeninud, kuid selleks hooajaks lepinguta jäänud Meeke’i sõnul on Evansi tulemuste taga üks kindel põhjus.

«Minu teada sõlmis ta Toyotaga kaheaastase lepingu. Tal on nüüd piisavalt raha, et perekonnale leib lauale tuua ning ta saab keskenduda vaid sõitmisele. Tema jaoks muutus kogu maailm. Ta ei pea enam rallilt rallile elama,» ütles Meeke.

40-aastane põhjaiirlane on sama efekti kogenud ka omal nahal. «Minu esimene võit tuli 2015. aastal Argentinas. Samal hooajal sain veel tugevaid poodiumikohti (Austraalias 3., Suurbritannias 2.) ning teenisin Citroënilt kolmeaastase lepingu,» meenutas Meeke Red Bull Motorsportsile.

«Järgmisel hooajal võitlesin Sebastien Ogier’ga Montes ja Rootsis esikoha pärast (Montes Meeke katkestas, Rootsis sai kirja 23. koha – toim). Portugalis ja Soomes sain kirja võidu. Minu enesekindlus kasvas järk-järgult. See kõik oli tänu kindlale lepingule ja täpselt sama lugu on praegu Elfyniga,» ütles Meeke.

«Muidugi on ta Toyotaga hästi kohanenud ning tal on juba üksjagu kogemust, kuid korralik leping on see, mis on tema edu saladus,» jätkas Meeke.

Evans on kahe etapi järel MM-sarja liider. Montes sai Walesist sirgunud rallisõitja kirja kolmanda ning Rootsis esikoha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles