ROKi presidendi sõnum sportlastele: pange täie auruga edasi, olümpia toimub!

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Rahvusvahelise Olümpiakomitee (ROK) president Thomas Bach.
Rahvusvahelise Olümpiakomitee (ROK) president Thomas Bach. Foto: Natacha Pisarenko / AP / Scanpix

Kuigi koroonaviiruse hirmus levib igasugu spekulatsioone, siis Rahvusvahelise Olümpiakomitee (ROK) president Thomas Bach lubab, et kõige suuremat spordipidu haigus maha ei murra. 

Bach kutsub sportlasti üles positiivselt mõtlema ning pingutama. Endine vehkleja lubab üsna julgelt, et 2020. aasta Tokyo suveolümpia toimub vaatamata ulatuslikule koroonaviirusele.

«Endise olümpiasportlasena tean täpselt, mida tunnete. Te sooviksite segamatult treenida ja keskenduda suvisteks mängudeks, kuid paraku peate muretsema koroonaviiruse pärast. Mõistagi on see teema viimasel ajal ka ROKis üks tähtsamaid,» alustas Bach oma pöördumist. 

«Pärast lugematuid kõnelusi Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO), Tokyo mängude korralduskomitee, linna, Jaapani valitsuse ja paljude teiste ametnikega – eriti hiinlastega –, kinnitan, et ROK pühendub maksimaalselt. Eesmärk on olümpiaga alustada 24. juulil, nagu plaanis oli.»

Bach lisab, et erinevate kvalifikatsioonide ärajäämine või edasilükkumine muudab olukorda keerulisemaks, ent ootab osapooltelt paindlikkust. «Tänan kõiki, kes näevad muutuste keerises vaeva. Kõike tähtsam on säilitada olümpiamängude vaimsus.»

Ta rõhutab, et mängude ärajätmine pole variant. «Palun pange täie auruga edasi. Siis saame taas ühtse olümpiaperena pidada kogu maailma ühendava suursuguse ja rahuliku võistluse. See muudabki olümpiamängud nii eriliseks. Teie võimuses on rõõmustada miljardeid inimesi,» resümeeris Bach.

«Ootan väga, et saaksin teid juba 2020. aasta Tokyo mängudel tervitada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles