Vutikomeet Haalandi suguvõsas kasvab järgmine pöörase väravahimuga talent

Henry Lääne
Copy
Erling Braut Haaland tähistab väravat.
Erling Braut Haaland tähistab väravat. Foto: Martin Meissner/AP

Käimasoleva hooaja jalgpallikomeet Erling Braut Haaland pole oma perekonna ainus vutitalent, sest ka tema 16-aastane nõbu Albert Braut Tjaaland on värava ees ülimalt ohtlik.

Haaland alustas oma hooaega Salzburgi Red Bullis suurepäraselt ning sel talvel soetas Dortmundi Borussia 19-aastase norralase mängijaõigused. Saksamaa hiiu särgis on ta kümne ametliku kohtumisega löönud tervelt 12 väravat. 

Viikingite järeltulija on küll noor, kuid see-eest ei jää ta vähemalt näiliselt füüsiliselt täiskasvanud meestele kuidagi alla. Ka Tjaaland paistab silma tugeva kehaehituse ja pikkusega, olles 185 cm pikk.

Praegu kuulub Tjaaland Norra klubi Bryne FK ridadesse, kelle särgis on ta erinevate vanuseklasside tiimides saanud 37 matšiga kirja suisa 64 tabamust. Norra tugevuselt kolmandas liigas palliva Bryne esindusvõistkonna eest pole Tjaaland veel väljakul käinud.

Haalandil on täna aga taas võimalus võrku sahistada. Meistrite liiga play-off'i avaringi korduskohtumiseks sõitis Dortmund Pariisi, et seal madistada kohaliku Saint-Germainiga. Avalahingu võitis Saksamaa tiim 2:1.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles