Tiitlikaitsja Liverpool langes konkurentsist, väravavaht tegi suure prohmaka

Henry Lääne
Copy
Madridi Atletico pallur Marcos Llorente.
Madridi Atletico pallur Marcos Llorente. Foto: Instagram @marcosllorente

Jalgpalli Meistrite liigas pääsesid kaheksa parema hulka Pariisi Saint-Germain ja Madridi Atletico, kes alistasid vastavalt Dortmundi Borussia ja tiitlikaitsja Liverpooli. Sealjuures oli Hispaania ja Inglismaa klubi kohtumine eriti vaatemänguline.

Liverpooli ja Atletico paar läks lisaajale, kuna Inglismaa hiid võitis normaalaja 1:0 ehk sama tulemusega, millega oli Madridi sats parem kahe kange avalahingus. Sel nädalal sai 43. minutil pea valgeks Georginio Wijnaldum, kes jäi Atletico karistusalas järelvalveta ning Jan Oblakil polnud hollandlase vastu võimalustki.

Terve normaalaeg möödus Liverpooli kontrolli all ning Punastel oli mitu head võimalust Atletico põlvili suruda, ent Oblak oli väga kindel ja ka Madridi tiimi kaitsjad tegutsesid ennast salgavalt.

Normaalaja üleminutil tundus korraks, et matš sai väga dramaatilise lõpu. Saul koksas peaga väravasse karistuslöögist tulnud tsenderduse, kuid kohtunik vilistas olukorras igati õigesti suluseisu.

Lisaajal jõudis esimesena sihile Liverpool. Roberto Firmino pealöök tabas posti, kuid pall põrkas täpselt brasiillasest kesktormaja jalale ning tal polnud probleemi see tühja võrku koksata.

97. minutil tegi Liverpoolile karuteene nende väravavaht Adrian. Hispaanlase väga kehv sööt maandus täpselt Joao Felixi valdusse. Portugallane andis hea söödu teisel poolajal platsile saanud Marcos Llorentele, kelle tugev löök mängis Adriani üle.

Üheksa minutit hiljem sai Llorente taas jala valgeks. Vahetusest sekkunud Alvaro Morata viis Atletico kiirrünnakule ning leidis sööduga Llorente. Tundus, et viimane on ummikusse jooksnud, kuid ta leidis löögikoha ning Adrian oli taas võimetu. 121. minutil vormistas Morata lõppskooriks 3:2, kui ta pääses Adrianiga silmitsi ega eksinud. Kahe kohtumise kokkuvõttes oli Atletico parem 4:2.

Normaalajaga lõppenud mängus tegi PSG Dortmundi vastu kohtumise ära avapoolajaga, kui 28. minutil oli täpne Neymar ja esimesel üleminutil Juan Bernat. Tõele au andes kontrollis Prantsusmaa tšempion kogu kohtumist ning Dortmund oli kahvatu. «Kirsiks» tordil oli Emre Cani punane kaart 89. minutil. Muide, avamängu kaotas PSG 1:2.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles