PM Mehhikos ⟩ Tänak: Mehhiko ralli on väga spetsiifiline, kuid olud on võrreldavad eelmiste aastatega

Copy

Eesti rallipaar Ott Tänak ja Martin Järveoja asuvad taas heitlema võidu nimel ja seda Põhja-Ameerikas Mehhikos. Varem pole eestlased siin võidurõõmu maitsta saanud, kuid on selleks kindlasti valmis.

«Ralli on võrreldes eelmise aastaga enamasti sarnane. Olud on suhteliselt okeid ja ei midagi erilist,» alustas Tänak intervjuud Eesti meediaga.

Mehhiko ralli sõidetakse väga erilistes oludes, sest võistlejatel tuleb kihutada enam kui 2000 meertit üle merepinna ja seda veel väga suures kuumuses. Nõnda ootab ees põnev nädalavahetus. Tänak sellest midagi hirmkeerulist ei näinud.

«Vaevalt mõni ralli on teistest kuidagi keerulisem, sest igal võistlusel on oma eripära. Pigem on tegemist spetsiifilisemaga. Kui Argentinas peame mõnel katsel hapnikuvaesuse käes olema, siis siin on sellised olud kogu nädalavahetuse vältel,» selgitas Tänak.

Tänak tegi Hyundai roolis testisõite nii Hispaanias kui ka Portugalis. Iga kilomeeter on hetkel kullahinnaga ja võimalusi tuleb kasutada igal hetkel, sest meeskonnas oldud aeg on üsna väikene. «Portugalis õppisime palju ja saime targemaks. Seal tegutsesime üleüldisema eesmärgi nimel, et ei olnud otseselt testimine selleks võistluseks.»

Maailmas on praegu suurimaks probleemiks eelmisel aastal lahvatanud koroonaviirus, millesse nakatanute arv kasvab iga päevaga. Peamine probleem on praegu Euroopas, kuid järgnevad kaks MM-etappi WRC-sarjas peetakse Ameerika mandril. «Rallimaailma see hetkel väga ei mõjuta. Seis on siiani stabiilne. Meie ei saa midagi muuta ja vaatame, kuidas olukord areneb.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles